Imunitní systém dostává v zimě zabrat. Tipy, které ho dostanou do formy

Počasí za okny není zrovna přívětivé, tedy co se našeho zdraví týče. Sychravo, málo slunce, k tomu zima a plískanice... To se všem možným virům a dalším bacilům náramně daří. A tak není divu, že naše imunita dostává pořádně do těla. Jak jí práci co nejvíce usnadnit a posílit ji? Stačí pár snadných změn!

Není sice od věci pomoci imunitnímu systému v náročném období nějakými doplňky stravy, jež obranyschopnost posílí, ale podpoříte jej především svým životním stylem. Na co je dobré se zaměřit?

Talíř plný zdraví

Nikoho nepřekvapí, že naše výživa má na naše zdraví snad největší vliv. A nejen v období chřipek a dalších viróz je důležité zařadit do jídelníčku hodně čerstvé zeleniny a ovoce. Důvod je jasný – obsahují spoustu vitaminů, antioxidantů a minerálů, které imunitní systém posilují. Jistě, můžete „zobat“ zmíněné pilulky, ale čerstvé plody jsou nejlepší.

Spánek jako prevence

Další a další výzkumy ukazují, že nekvalitní spánek má na náš organismus negativní následky. Pokud budete pobyt v říši snů odbývat, hrozí vám vyšší hladiny stresových hormonů v těle, které přispívají k zánětlivým procesům v organismu. Takže si dopřejte alespoň 7 hodin kvalitního spánku denně!

Voda, mýdlo...

Mytí rukou je pro většinu z nás automatickým zvykem, ale nic se samozřejmě nesmí přehánět. Pokud si ruce drhnete dezinfekcí každých 10 minut, paradoxně si můžete uškodit – našemu organismu chybí podněty, proti nimž by si mohl vybudovat obranyschopnost. Vsaďte raději na vodu a mýdlo ruce si myjte po příchodu z venku, po použití toalety či poté, co přijdou do styku s kontaminovanými předměty.

Ve zdravém těle zdravá imunita

Že se vám v zimě nechce příliš sportovat? Zkuste se přece jen přemoci. Každodenní pohyb (a stačí například chůze) totiž zvyšuje rychlost, s níž se protilátky a bílé krvinky pohybují v našem těle, takže dokáží odhalit hrozící nemoc dříve a včas zasáhnout, ještě než propukne.

Dopřejte si relax

Protože se dnes nikdo z nás nevyhne stresu, je potřeba naučit se od něho oprostit. Stres totiž narušuje imunitu a přispívá k zánětlivým procesům v těle. Naučte se pořádně odpočívat! A nezapomeňte se čas od času pořádně rozmazlit. Dobrým jídlem, voňavou koupelí, lenošením v posteli...

Vyrazte do společnosti

Samota je jedním z nejnebezpečnějších nepřátel našeho zdraví. Studie naznačují, že lidé, kteří se pravidelně vyskytují ve společnosti ostatních lidí, jsou mnohem méně nemocní a mají silnější imunitní systém. Využijte toho a vyrazte s přáteli někam za zábavou. Bude vám skvěle na těle i na duši!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat