Hubnutí bez diety. Tyhle triky vám s ním pomohou

Se snahami o shození přebytečných kilogramů má většina z nás spojené nejrůznější více či méně přísné diety. Ovšem často stačí i malé změny, aby šla kila dolů. Na které se vyplatí vsadit?

Kdo relaxuje, hubne?

Jedním z největších nepřátel hubnutí je stres. Nejenže jej spousta z nás řeší vybílením ledničky či cukrárny, ale ještě ke všemu stresový hormon kortizol podporuje chuť na nezdravá jídla. A kila jsou pěkně nahoru. Pokud se však naučíte stresové situace lépe zvládat a nebudete si je kompenzovat vysoce kalorickým jídlem, jste na dobré cestě ke štíhlejší postavě.

Voda, nejlepší přítel člověka

Ačkoli úsloví, že hlad je převlečená žízeň, používáme spíš směrem k alkoholickým nápojům, můžete ho využít i při hubnutí. Ono totiž naše tělo skutečně vysílá signály o hladu i ve chvílích, kdy je ve skutečnosti dehydratované a má žízeň. Až tedy zase pocítíte touhu dojít si pro něco k jídlu, ačkoli od oběda či večeře neuplynulo moc času, sáhněte po sklenici vody. Navíc dodržování pitného režimu pomůže i se zažíváním a podpoří metabolismus.

Zapracujte na svalech

Pohyb je zkrátka důležitý, zvlášť když toužíte po štíhlejší postavě. Pokud přemýšlíte, jaký sport zařadit do svého programu, zkuste posilování. Svaly jsou totiž energeticky náročnější než tuk, a tak tělo (zjednodušeně řečeno) při jejich „tvorbě a údržbě“ potřebuje více kalorií. Kromě toho mají lidé se svaly efektivnější metabolismus, takže spalují více tuků. Nikdo neříká, že musíte vstoupit mezi kulturisty, ale vypracovaná postava má rozhodně něco do sebe.

Odpočívající televize

Zamyslete se nad tím, jak vlastně jíte. A nyní nemáme na mysli to, co si nakládáte na talíř, ale způsob vašeho stolování. V podstatě jíte za pochodu? U počítače, televize nebo mobilu? Chyba. Jestliže z jídla uděláte jen jakousi „vedlejší činnost“, spořádáte toho mnohem víc, než kdybyste se na pokrm soustředili. Takže si doma zaveďte pravidlo – když se jí, televize, počítač i mobil odpočívají.

Nenápadný pohyb

Že sport či posilování nejsou právě vaše šálky čaje? I tak na pohyb nerezignujte a do svého života ho prostě propašujte. Choďte častěji pěšky, nejezděte výtahem, namísto do kavárny jděte s kamarádkou na procházku… Lidské tělo není uzpůsobeno k pasivitě a současný sedavý způsob života mu opravdu neprospívá. Pamatujte, že každý krok navíc se počítá!

Dobrou noc

Spát a hubnout. To zní jako pohádková kombinace. A podle vědců není tak daleko od pravdy. Je totiž prokázáno, že lidé, kteří si dopřávají 7 až 8 hodin kvalitního spánku denně, mají méně problémů s nadváhou a snáz hubnou. Proč? Nedostatek spánku totiž zvyšuje v těle hladinu hormonu hladu, takže z nevyspání spořádáme, co nám přijde pod ruku. Tak na to myslete, až zase budete ponocovat…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat