Chyby při cvičení, kvůli kterým vypadáte starší

Říká se, že fyzická aktivita a pohyb jako takový je cestou ke zdravému tělu i duchu. Pravda to pochopitelně je, ovšem když ctíte určité zásady. Které fitness omyly vás dělají zbytečně starší?

Cvičení je zkrátka báječné. Díky němu se cítíte uvolnění, ohební, štíhlejší, nabití energií. Výsledky některých studií však varují, že pokud to s ním přeháníte, uvolňuje se a zvyšuje hladina kortizolu v krvi.  Tento stresový hormon pak způsobuje téměř všechny civilizační problémy – od obezity, deprese, vředů a pálení žáhy, až po srdečně-cévní problémy, Proto i ti nejzapálenější kondiční trenéři doporučují odpočinout si aspoň jeden den v týdnu. A čím dál se řídit, aby pohyb výhradně sloužil vaší kráse? Nedělejte tyhle časté chyby!

Zachováváte špatné držení těla

Cvičení i obyčejná procházka. Je třeba držet tělo v lati! Hrbení trvale zatěžuje záda, navíc si vinou špatného postoje můžete ve fitku ublížit. Ohnutý hřbet vás také dělá mnohem starší, než ve skutečnosti jste. Trénujte s odborníkem a nechte si poradit!

Spoléháte se jen na kardio

Věnujete se aerobiku, józe, taiči, chodíte do posilovny nebo běháte? Chvályhodné, ovšem má to jeden háček. Zvedání těžších závaží tvaruje vaši postavu, která vypadá atraktivněji. Také podporuje sílu a udržuje svalovou hmotu. Jestli se ptáte, jak to souvisí s věkem, odpověď je jednoduchá. Právě ztráta svalové hmoty je spojována s přibývajícími léty. Nechte si ji, a ubere vám to pár narozenin nejen z tváře. Podobně to funguje i u známých dřepů – squatů. Má hezčí a mladě vypadající zadeček žena, která drží hladovku a zadní partii neposiluje, nebo naopak ta, která jí zdravě a dřepuje? Odpověď je jasná.

Zanedbáváte pánevní dno

Pánevní dno nemusí být tím prvním, co si začne žádat pravidelné posilování, nicméně jakmile právě tyhle svaly ignorujete, můžete skončit s měkkým, kulatým břichem, které je tolik typické pro mnoho žen středního věku. Nechtějte být starší!

Přeskakujete vysoce intenzivní intervalový trénink

Ukázalo se, že vysoce intenzivní intervalový trénink je neuvěřitelně užitečný v boji proti známkám stárnutí. Jedna studie, publikovaná v časopise Cell Metabolism, zjistila, že starší lidé, kteří podlehli kouzlu HIIT, zaznamenali 69 % zvýšení mitochondriální kapacity, což pomáhá tělu vytvářet energii, stejně jako reagovat na inzulin. Zároveň se všichni zúčastnění shodli, že se cítí mnohem lépe a mladistvěji. Jejich pocity jim navíc potvrdilo i okolí… Tak na co ještě čekáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat