Potraviny, které zpomalují stárnutí. Tyhle jezte co nejčastěji

Udržet si zdraví a krásu i ve věku, kdy už okolo vás pobíhají vnoučata? Proč ne! A nemusíte shánět drahé anti-aging procedury. Ve zpomalování stárnutí totiž podle vědců pomáhají i některé obyčejné potraviny, které si můžeme dopřát každý den.

Které zařadit na talíř?

Borůvky

Je jasné, že aby mohl člověk zůstat mladý tělem, musí zůstat mladý i duchem. To znamená pamatovat i na svůj mozek. Borůvky obsahují velké množství flavonoidů, které pomáhají (mimo jiné) i s udržováním dlouhodobé paměti.

Červené hroznové víno

Tohle ovoce obsahuje látku resveratrol, která je přímo zázračným elixírem. Prospívá srdci a cévám, ale také pleti, kterou pomáhá chránit před UV zářením (společně s ochrannými krémy) a udržuje ji mladou a zdravou.

Fazole

Že si luštěniny s anti-aging potravinami zrovna nespojujete? Chyba. Jednak prospívají střevům a pomáhají v prevenci kolorektálního karcinomu, jednak fazole obsahují foláty, které se podílejí na buněčné regeneraci.

Lněná semínka

Jsou skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které působí protizánětlivě a chrání srdce a cévy. A co víc, podílejí se také na zářivé a zdravé pleti. A ta je s mládím také úzce spojena!

Tvrdé sýry

Ano, některé z nich jsou neskutečně kalorické a podíl tuku v nich stoupá do závratných výšin, ale i tak byste jim měli dát šanci. Jsou totiž zdrojem vápníku, který chrání především kosti, takže se podílí na prevenci osteoporózy. Toto onemocnění je poměrně časté hlavně u žen po menopauze, ale mohou jím trpět i muži.

Brokolice

Tato zelenina obsahuje fytonutrienty, které působí protizánětlivě, podílejí se na buněčné regeneraci, a dokonce se v souvislosti s nimi mluví i o podílu na prevenci určitých typů rakoviny. Kromě toho má brokolice vysoký obsah vitaminu C, který prospívá pleti.

Zázvor

Také kořen zázvoru je jedním z nejsilnějších protizánětlivých spojenců ve vaší lednici. Nejenže pomáhá při virózách apod., ale ještě dokáže zmírnit bolest. Například tu svalů a kloubů, která nás s přibývajícím věkem trápí čím dál častěji…

Třešně

Abychom byli zdraví a krásní, musíme podle odborníků nejen dbát na jídelníček, pohyb a pitný režim, ale také si dopřávat dostatečné množství spánku. Že se vám často nedaří usnout? Zkuste se před odchodem do peřin napít třešňového nebo višňového džusu. Obsahuje totiž melatonin, který vám s usínáním pomůže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat