Nejodpudivější jídla světa. Schválně, kolik byste jich dokázali ochutnat

Pohrdáte jitrnicemi, jelítky či prdelačkou? Nic tak odporného, jako vepřový mozeček byste nikdy nevzali do pusy? Tak vás můžeme ujistit, že ve světě existují mnohem horší „pochoutky“.

Hakárl

Hákarl je islandská národní specialita. Jde o kvašené maso z místního žraloka. Kromě toho, že odporně smrdí, je také velmi tuhé. Druh žraloka, ze kterého se hakárl vyrábí, obsahuje velké množství močoviny. Proto je v syrovém stavu pro člověka jedovatý.

Opičí mozečky

V asijských zemích je opičí mozek považován za pochoutku. Dříve se opicím rozrazila lebka a ještě teplý mozek se vyjídal čerstvý přímo z ní. Dnes povětšinou prochází alespoň tepelnou úpravou.

Surstromming

Ve vyboulené plechovce naleznete pořádnou porci shnilých, kvašených sleďů, kteří smrdí na sto honů a vypadají ještě hůř. Tato severská pochoutka je v několika zemích dokonce zakázána a my se vůbec nedivíme.

Casu Marzu

Jedete na dovolenou na Sardinii? Tak se obloukem vyhněte sýru Casu Marzu. Je speciální tím, že jsou do něj záměrně nasazeny larvy červů a konzumuje se ve vysokém stadiu rozkladu, právě i s živými larvami. Může se bohužel stát, že se larvy dostanou do vašich střev živé a způsobí tak zvracení, krvavý průjem a další vážné zdravotní problémy. V EU je naštěstí tento druh sýra zakázán.

Balut

Na Filipínách je oblíbenou pochoutkou vařené kachní embryo neboli balut. Tělo nenarozeného kachněte je prý potřeba lehce dochutit solí, pepřem a octem. Zatímco kosti a zobák jsou pěkně měkké a dají se rozmačkat vidličkou, zbytek kachněte je prý krásně křupavý. Fuj!

Máte žízeň?

Pokud žízníte v Grónsku, dejte si pozor, co vám nalévají. Můžete totiž narazit na víno z racka. Mrtvého ptáka tam nacpou do lahve, zalijí vodou, uzavřenou ji nechají stát na ostrém slunci, dokud se racek nerozloží a nezkvasí. Není pálenka jako pálenka. Obyvatelé Grónska měli asi velkou potřebu se opít. Jinak si to nedovedeme vysvětlit.

Krvavý pudink

Jde o vietnamskou specialitu. Kachní krev se slije do mísy a smíchá se s rybí omáčkou, aby se nesrazila. Přidá se kachní maso, vnitřnosti, zelenina a drcené arašídy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat