Důvody, proč je plavání skvělé cvičení na formování postavy

Chystáte se o víkendu vyrazit k vodě? No výborně, jdete naproti značnému zlepšení fyzické kondice. Také spálíte poměrně dost kalorií, zpevníte převážnou většinu svalů a prospějete i své psychice.

Koupání neodmyslitelně patří k letním radovánkám. Ovšem pozor, takové plavání není jen příjemným způsobem, jak se v panujících vedrech patřičně zchladit. Věděli jste, že je považováno za jedno z nejlepších cvičení na spalování kalorií a rýsování křivek? Když si dáte pár temp, můžete čerpat tyto fitness výhody!

Vodní likvidace tukových zásob

Tak v tomhle směru si „rozplavba“ vede skutečně dobře. Člověk vážící něco kolem 70 kg spálí za hodinu okolo 680 kcal, a to při klidnějším tempu stylem „prsa“. Kdyby si stejný jedinec dal 60 minut svižnějšího kraula, zbavil by se tak 700–1000 kcal. Čistě pro představu – to je srovnatelné třeba s tréninkem boxu, rychlou jízdou na kole či intenzivním během. Pokud vás teď napadá, že hodinu ve vodě asi nevydržíte, kdo říká, že to musíte zvládnout na jeden zátah? Pěkně si to rozdělte!

Žádné svaly nezahálí

Plavání je druh sportu, při kterém nepřetěžujete jedny svalové skupiny na úkor druhých, ale zapojujete všechny rovnoměrně. V podstatě to znamená, že posilujete svaly zad, břicha, hýždí, nohou, prsou a dokonce i jinak celkem málo využívané svaly vnitřní strany stehen – a to najednou. Napadá vás snad lepší fitko?

Zlepšení fyzické kondice

Pokud si k rybníku či na veřejné koupaliště nechodíte jen „pokecat“ s kamarádkou, ale trávíte ve vodě hodně času, zvyšujete svoji fyzickou kondici a zároveň přispíváte ke zvětšení vitální kapacity plic. Odborníci jsou toho názoru, že pokud si zajdete zaplavat třikrát v týdnu, a to jeden až dva kilometry, zlepšíte si fyzičku asi o 15 %.

Blaho pro tělo i duši

Kromě toho, že plavání vám může pomoci dosáhnout vysněných křivek, doslova blahodárně působí i na psychiku. Bezprostřední kontakt s vodou zklidňuje a uvolňuje mysl, a proto je tato činnost skvělým prostředkem aktivní relaxace. Tak hurá a do plavek! Přece si takové výhody nenecháte ujít…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat