Máte nutkavou chuť na maso nebo čokoládu. Co se vám vaše tělo snaží říct?

Když chystáte oběd a krájíte syrové maso, sbíhají se vám sliny a nejraději byste se do flákoty zakousli? V noci vás budí chuť na sladké nebo se večer cpete brambůrky? Vašemu tělu chybí něco zásadního a přehnanou chutí na konkrétní jídlo se vám snaží naznačit, že je s ním něco v nepořádku.

Sladké

Pokud jste v depresi, nebo jste unavení, vaše tělo začne vyžadovat s největší pravděpodobností něco sladkého. Chutí na sladké také reaguje organismus na nízkou hladinu krevního cukru. Sladká jídla dokážou krevní cukr pozvednout velmi rychle.

Samostatnou kapitolou je čokoláda. Ta přestavuje prostředek k úniku z každodenního tlaku. Kromě toho je dokonalým spojením cukru a tuku, takže po ní řada lidí sáhne v případě, že se cítí zcela vyčerpáni.

Chuť na sladké je především u žen spojená s nedostatkem hořčíku, mědi a železa.  Objevuje se tak zejména s premenstruačním syndromem.

Slané

Neodolatelnou chutí na výrazně slaná jídla vám tělo naznačuje, že by potřebovalo mnohem víc vody. Sůl reguluje množství vody v těle, a pokud se začíná projevovat dehydratace, přepadne vás chuť na něco slaného. Sůl totiž zadržuje vodu a tělo si tak snaží udržet alespoň ty zásoby tekutin, které už má.

Chuť na slané je také projevem deficitu minerálů. Studie ukázaly, že ženy, které měly v jídelníčku málo kalcia, pociťovaly mnohem větší chuť na slané než ženy, které měly přísun vápníku dostatečný.

Pálivé

Máte nutkavou chuť na něco pálivého? Z hlediska zdraví to může být signál pro nedostatečnou činnost žlučníku a jater, které volají po povzbuzení právě ostrými jídly.

Kyselé

Podobně jako u chuti na sladké může být příčinou vyhledávání kyselých potravin nedostatek hořčíku. Také upozorňuje na možné problémy se slinivkou. Kyselá chuť podporuje trávení, játra a žaludek.

Chuť na maso

Pokud však nemáte chuť na nic jiného než maso, jde pravděpodobně o známku nedostatku vitamínu B12, tuku nebo železa. Také vám může tělo naznačovat, že má nízké množství zinku, který je velmi důležitý pro náš imunitní systém. Ten se vyskytuje hlavně v červeném mase a to právě bývá konzumováno v menším množství.

Chuť na sýr

I specifické chutě na různé sýry mají svůj význam. Pravděpodobné je, že vám chybí vápník. Nedostatek vápníku způsobuje nedostatečnou pevnost kostí a zubů a projevuje se právě chutí na mléčné a většinou slané výrobky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat