Chodí ten váš na ryby? Buďte ráda, může se tak dožít vyššího věku

Nechápete, co někdo na tom rybaření vidí? Je toho víc, proč na celou „mokrou záležitost“ změnit názor. Tenhle koníček totiž zlepšuje náladu, posiluje kosti a snižuje riziko kardiovaskulárních chorob!

Jste úplně na prášky z toho, že váš partner tráví na rybách každou volnou chvíli? Tak je fakt, že trávník se sám neposeká a plot se sám nenatře, ale nebuďte tak přísná. Tahle činnost mu přinese ohromné zdravotní výhody, ze kterých můžete těžit i vy – a to nevytáhnete paty z domu. Proč rybolov naopak podporovat?

Zlepšuje náladu – jako nic jiného

Když svítí slunce, všechno je takové veselejší. Hřejivé paprsky, kterým se partner vystaví během lovu mokrých živočichů, jsou totiž fenomenálním zdrojem vitaminu D. Díky tomu, že „déčko“ zvyšuje hladinu hormonu serotoninu, dokáže poměrně rychle navodit dobrou náladu. Co z toho plyne? Čím déle bude muž u vody a zírat na hladinu, tím spokojenější se vrátí domů. A v rámci téhle optimistické terapie možná pak přehlédne i to, že se vaše kreditka při nákupu nových plavek pořádně prohnula. Už žádné výčitky ohledně utrácení? To je sen!

Snížené riziko osteoporózy. I to se hodí

Zmíněný vitamin D, kromě toho, že dokáže navrátit úsměv i tomu největšímu morousovi, přináší i další pozitivum. Věděli jste, že podstatně snižuje riziko osteoporózy, protože pomáhá tělu vstřebávat vápník? To znamená, že rybaření může příznivě ovlivnit budoucí pohyblivost vaší drahé polovičky, což je přece dobrá zpráva, no ne? Američtí odborníci na základě své studie dokonce naznačují, že časté stání s prutem zvyšuje hustotu kostí a dělá je silnější, takže je to pojištěné na dvou frontách.

Lék na dlouhověkost? Možná ano

Protože chytání ryb vašeho partnera baví (jinak by ho přece k rybníku nikdo nedostal), blahodárně to působí na jeho psychiku a chrání od nepříznivého vlivu stresu. O tom, že stres je jednou z častých příčin vysokého cholesterolu, lékaři hovoří neustále. Cholesterol zase nahrává kardiovaskulárním chorobám, které bohužel mohou skončit i tím nejhorším scénářem. Sečteno a podtrženo, chození na ryby má možná co mluvit i do dlouhověkosti, takže zkuste občas přimhouřit oko…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat