Jasné ukazatele, že právě procházíte krizí středního věku

Krize středního věku je vnímána spíše jako posměšný výraz směrovaný na osoby, u kterých zaznamenáváme výraznější změny v chování nebo zájmech. Není to však žádný výmysl. Krize středního věku je skutečný jev, se kterým se ve větší či menší míře můžeme setkat téměř u každého člověka.

Jak se taková krize projevuje?

Nespokojenost

Tohle je jeden z nejčastějších signálů, že i vás dostihla krize středního věku. Celý život jste relativně spokojení a najednou máte dojem, že vám ujel vlak. Připadá vám, že jste v životě ničeho nedosáhli, vaše sny zůstaly zapomenuté a nemáte šanci dohnat, co jste nestihli.

Otrava

Dlouhá léta jste chodili na houby, s Františkem v pátek na jedno do hospody přes ulici nebo s Janou na hodiny jógy a najednou vám to připadá zbytečné, nudné a otravné. Vyhýbáte se činnostem, které vás dříve bavily a naplňovaly, a dokonce se straníte i svých starých přátel. Nezvedáte telefony a při nečekaných návštěvách odpočítáváte minuty. Zároveň ale nechápete, kam se poděl váš tehdejší zájem. O to víc jste otrávení a nerudní.

Druhá míza

Mnoho lidí propadne ve středním věku panice, že si v životě ničeho neužili nebo je jejich současný vztah vyčpělý a nečeká je již žádná vášeň. Často se pak nechají strhnout k flirtům a prchavým románkům. Občas dokonce pro zaslepení samou vášní opouští své rodiny a začínají zcela nový život. Zejména vedle mladších partnerů mají dojem, že se jim stárnutí vyhýbá.

Ponorková nemoc

Díváte se na svoji manželku nebo manžela a nechápete, jak jste si před třiceti lety mohli vzít někoho tak příšerně nudného, věčně rýpavého a nespokojeného? Navíc postava vaší polovičky už taky není, co bývala po sexuální stránce není, co objevovat. Najednou máte dojem, že jste promarnili život s osobou, která vám nic neříká, a trápíte se myšlenkou, jak z toho ven.

Co bude dál?

Lidé prožívající krizi středního věku mají často pocit, že už je v životě nic dobrého nečeká. Trpí představou, že je jejich život u konce a vyhýbají se jakémukoli novému projektu.

Vrátit čas

V zoufalé honbě za ztraceným mládím se lidé často začnou chovat podivně. Kompletně vymění svůj šatník a místo usedlých kostýmků zaberou upnuté džíny a trička s potiskem hudebních kapel. Začnou chodit do fitka, nechají si udělat piercing do pupíku a na pozadí si dají vytetovat znak nekonečna.

Čas na výstřelky

Vždy jste jezdili starou škodovkou a po cestě z práce vyzvedli děti z družiny. K večeři usmažili pár řízků a mezitím vyprali dvě pračky. Najednou vám tenhle život nevyhovuje a ve snaze vyhnout se stereotypu si koupíte silnou motorku, na večeři začnete chodit do luxusních restaurací a střihu vašich vlasů najednou rozumí jen v barbershopech, kde vám k procesu údržby nabídnou i doutník a sklenici drahé whiskey. Vždyť přeci ještě nepatříte do starého železa, tak ať ej to pořádně vidět.

Pubertální kámoši

Lidé ve vašem věku jsou najednou usedlí a staří a tak je na čase najít si přátelé, které vám rozumí. Najednou sedíte na diskotéce ve třpytivém tílku, obklopeni partou adolescentů a řešíte s nimi tu nemožnou „úču“, kterou mají na „příroďák“.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat