Lidé, kteří nesnáší zeleninu, by měli jíst alespoň brokolici

Britský celostní lékař doktor Rangan Chatterjee známý také jako medicínská hvězda televize BBC tvrdí, že volbou číslo jedna mezi všemi zeleninami je brokolice. Měli by ji jíst i lidé, kteří se jinak zelenině vyhýbají. A to především proto, že působí blahodárně na střeva a posiluje imunitní systém. V dnešní stresující době oslabující střevní mikroflóru a tím i imunitu, je to ideální druh zeleniny.

Podle výzkumů totiž sedmdesát procent imunitního systému stojí právě na střevech a jeho mikroflóře. Stabilita složení střevních bakterií a zdraví střev se odráží přímo v síle obranyschopnosti. Právě brokolice posiluje střeva, zlepšuje skladbu mikroflóry a díky řadě antioxidantů zmírňuje negativní účinky stresu.

„Skladba střevních bakterií se odráží v naší hmotnosti či třeba v bolesti kloubů. Jako vědci si uvědomujeme stále více, jak důležitá je střevní mikroflóra. Spousta aspektů moderního života může poškodit naše střeva. To je jedním z důvodů, proč si myslím, že tu existuje epidemie chronických onemocnění, jako jsou alergie a potravinové nesnášenlivosti,“ uvedl doktor Chatterjee v rozhovoru pro deník The Mail.

Brokolice je ideální zeleninou, protože je to probiotikum, díky vysokému obsahu vlákniny působí blahodárně na střevní bakterie a usnadňuje vyměšování. Je plná antioxidantu sulforafanu, který má prokazatelně také protirakovinné účinky. Brokolice nejen zlepšuje skladbu střevní mikroflóry, ale přímo omezuje záněty ve střevech i jinde v těle. Posiluje tím imunitní systém a chrání tělo před účinky volných radikálů.

Nejen na talíř

Všichni víme, jak moc je brokolice prospěšná pro lidský organismus. Jenže pozor, tenhle „zelenáč“ se doporučuje nejen do žaludku, ale i na pokožku! Už jste slyšeli o brokolicovém oleji? Je čas se s ním blíže seznámit. Co je vlastně zač?

Tento olej se vyrábí lisováním brokolicových výhonků. Celý proces se odehrává za studena, aby nedošlo k porušení obsažených mastných kyselin a vitaminů. Jelikož je přímo nabitý antioxidanty, zabraňuje stárnutí pokožky i vzniku nechtěných vrásek. Další předností je, že není tolik mastný a velmi rychle se vstřebává. Má zelenožlutou barvu a voní stejně jako známá košťálová zelenina.

Pravidelné používání zeleného oleje na obličej má neuvěřitelné výsledky. Díky esenciálním mastným kyselinám je pokožka hydratovaná, aniž by vypadala, nebo se cítila mastná a lesklá. Olej vytvoří neviditelnou ochrannou vrstvu, která zachytí a udrží vlhkost, takže o celodenní vláhu máte postaráno.

V lahvičce oleje naleznete i vitamin A ve formě retinolu, což je přírodní exfoliátor. A ten se hodí vždycky! Jeho náplň práce? Odstranění odumřelých buněk, rychlá obnova a oprava těch poškozených, celková regenerace pokožky. Znáte snad lepší způsob, jak efektivně maskovat stáří?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat