Jak konečně jednou provždy skoncovat s nočními výlety do lednice

Pokud chcete jíst v noci, měli byste vědět, že je to špatný zvyk. Dochází k nesprávnému trávení a hospodaření s tukem. Navíc se tento nešvar projevuje na stavu celkového zdraví. Objevte způsob, jak s jídlem v noci jednou provždy skoncovat!

Jste nervózní z porady nebo dovolené, proto si v noci uděláte radost něčím dobrým. Pokud je to jednou za čas, tedy výjimečně, dá se nad tím přimhouřit oko. Pravidelnost je však zhoubná! Hody pod rouškou tmy nejsou zdravé. Jak se tomuto zvyku vyhnout? Tyto konkrétní tipy vám pomohou!

Nevynechávejte snídani

Více kalorií ráno a během dne rovná se menší příjem v noci. Snídaně zaplní váš žaludek, zvlášť pokud obsahuje hodně bílkovin (například vejce). Proto ji nevynechávejte – stejně jako odpolední svačinu. Proteiny od vás udrží hlad co možná nejdál!

Jezte pravidelně

Menší porce, rozestupy mezi jídly dvě až tři hodiny. Vaše tělo bude pozitivně reagovat na vyvážený jídelní program, což zajistí eliminaci nočních nájezdů na ledničku.

Soustřeďte se na kvalitní tuky a bílkoviny

Tuky mohou být dobré i špatné. Dobré lze nalézt v avokádu, olivovém oleji, kokosovém oleji, semenech či oříšcích. Vysoce kvalitní bílkoviny hledejte u hovězího masa, kuřat a ryb. Tyto potraviny, v kombinaci se spoustou zeleniny, zajistí, že v noci nebudete jíst.

Před spaním nepijte

Sladké tekutiny, ke kterým patří například džus, sportovní nápoje, sodovky či ledové čaje, zvyšují hladinu cukru v krvi. To nabádá organismus k příjmu jídla. Proto se již v podvečer vyvarujte konzumaci „tekutých kalorií“.

Kroťte svůj stres

Když jste ve velkém stresu, jíte nevhodné potraviny. Zklidněte se s pomocí meditace či jógy. Vyvážíte hladinu hormonů, budete lépe spát a lednička vás nechá chladnými!

Ze spánku udělejte prioritu

I při nedostatku spánku dochází k tomu, že organismus touží po laskominách obsahujících mnoho cukru a dalších sacharidů. Spánková deprivace také vede ke snížení PYY (peptidu), což je hormon, který říká, že vaše tělo je syté. Dostatek spánku je tedy vysokou prioritou.

Důkladně si čistěte zuby

Pokud jsou vaše ústa dokonale čistá a svěží, možná vás to od konzumace jídla v noci odradí. Z tohoto důvodu jim věnujte poctivých pár minut, použijte mezizubní kartáček a ústní vodu. Čím větší úsilí celému procesu věnujete, tím lépe!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:35
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:32
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:31

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat