Spaní bez polštáře umí vyřešit poruchy spánku i migrény

Budíte se ráno se ztuhlým krkem, bolestí zad nebo hlavy? Zkuste pár dní spát bez polštáře a uvidíte, že vám vaše tělo bude vděčné. Spaní bez polštáře umí mnohdy odstranit dlouhodobé potíže jako mávnutím kouzelného proutku.

Na boku ne!

Pokud je vaší nejčastější polohou spaní na břiše či na zádech, můžete polštář bez obav zahodit. Pokud ale rádi spíte na boku, nebude pro vás absence polštáře řešením. Jestliže se ale probouzíte unavení a bolaví, měli byste polštář přinejmenším vyměnit za jiný.

Na čem spíte?

Pokud spíte na slamníku po babičce nebo kusu molitanu, rozhodně pro vás není spaní bez polštáře vhodné. V takovém případě nebude vhodné nejspíš ani s ním. V první řadě je nutné mít kvalitní matraci, která se postará o zdravou podporu vaší páteře.

Ideální poloha

Za ideální polohu se považuje ta na zádech. Tělo není vystavováno nežádoucím rotacím krku, jako je tomu u spaní na břiše. Eliminujete riziko blokád a vaše páteř je v přirozené rovině. Dámy jistě potěšíme tím, že spánek na zádech výrazně prospívá jejich pleti. V této poloze totiž nedochází k nežádoucímu „muchlání“ obličeje a následné tvorbě vrásek, jako v jiných polohách.

Zbavte se neduhů

Spánek bez polštáře má prokazatelně pozitivní vliv na skřípání zubů, které s odstraněním podložky hlavy ustává, jelikož se správně uvolní čelist. Díky omezení jednostranného vyvrácení krční páteře můžeme také vyřešit potíže s migrénami či nespavostí.

Zdraví dětem

Nejen dospělým, ale především dětem je doporučováno spaní bez polštáře. U dětí do dvou let polštář nedáváme, aby se páteř mohla správně vyvíjet a předešli jsme případným deformacím. U kojenců také hrozí riziko zadušení. Pokud vám lékař například při nachlazení doporučil zvýšenou polohu, podložte matraci nebo postýlku. Nikoli dítě samotné.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/sleeping-without-a-pillow, https://www.sleepfoundation.org/bedding-information/sleeping-without-a-pillow






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat