Jak nechat zmizet přebytečná kila? Povolejte na pomoc aromaterapii

Máte pocit, že se po zimě nevejdete do svých oblíbených kalhot? Starosti a péče o rodinu vám nedovolí sportovat? Co takhle spalovat tuky bez námahy? Tyhle byliny a koření, vám při denním užívání rozhodně pomohou zhubnout!

Je vaším snem štíhlá postava? Změňte svůj jídelníček a zařaďte na něj určité koření a bylinkové čaje. A jak vám v cestě za sexy tělem pomůže aromaterapie? Nechte se překvapit!

Koření

Zázvor už netřeba zmiňovat pro jeho blahodárný vliv na trávení. Uplatňuje se při nadýmání, zácpě či žaludeční nevolnosti. A dál? Tento životabudič vřele organismus zahřeje, a tak pomáhá spalovat tuky. Můžete ho čerstvý přidat do pokrmů, jako jsou ryby, pečená masa, marinády, chutná však i v salátech. Sušená verze se hodí do moučníků i pečiva. Zázvorový nápoj s medem a citronem je další variantou, jak ho denně dostat do svého těla.

Chilli papričky pocházející z Jižní a Střední Ameriky svými pálivými účinky podporují nejen trávení, ale i krevní oběh, a navíc ničí bakterie i viry. Vyzkoušejte je k masům, do marinád nebo jako netradiční ochucovadlo vašeho ranního šálku kávy. Hned ze začátku dne se zlehka zpotíte, nastartujete metabolismus a spálíte přebytečné kalorie.

Citronová tráva neboli lemongrass, jenž má původ v jihovýchodní Asii, by rozhodně neměla ve vaší kuchyni chybět. Je známá pro své detoxikační vlastnosti, snižuje hladinu cholesterolu, zvyšuje koncentraci, a navíc dodává tělu i duši výživnou energii.

Bylinkové čaje

Neperlivá voda a několik šálků bylinkových čajů vám rovněž ulehčí proces hubnutí. Na které bylinky je v tomhle směru spolehnutí? Maté, tedy cesmína paraguayská, k dietě zkrátka patří, jelikož snadno tlumí pocit hladu. Dodává tělu potřebnou energii i bez kofeinu, obsahuje značné množství vitaminů a antioxidantů.

Ovšem i máta je další bylinkou tlumící hlad. Díky svému aroma příjemně osvěžuje, tak se nebojte experimentovat a přidávat ji i do studených nápojů. Nebo snad zkusíte další variantu? Komonice lékařská není tak známou bylinkou a nejspíš málokdo ví, jak umí zatočit s celulitidou a efektivně zlepšit lymfatický systém. Dejte jí šanci!

Aromaterapie

Éterické bylinné oleje, které lze v přírodní podobě zakoupit v lékárně, jsou také dobrým doplňkem diety. Třikrát denně si mezi jednotlivými chody nakapejte 3 kapky oleje na lžičku medu. Pokud chcete podpořit spalování tuků a vylučování jedů, zvolte olej citronový. Olej z pomerančových květů vás zase zbaví stresu, který často vede k přejídání.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat