Jak si poradit při kousnutí hmyzem nebo popraskaných žilkách

Včasná a promyšlená pomoc pleti poskytne nejen úlevu od bolesti, ale podpoří i rychlejší hojení a jemný návrat ke zdraví. Jak se efektivně zbavit popraskaných žilek, kousnutí od hmyzu, suchých rtů a jiných problémů? Využijte sílu bylinných výtažků, minerálních a vitaminových doplňků! Kdy se vyplatí mít po ruce okurku nebo rozmačkaný česnek?

Léto se kvapem blíží. Chcete v šatech vypadat co možná nejlépe? Pak nedejte šanci dehydrataci nebo útokům hmyzu! Tyhle rady v nouzi pomohou.

Kousnutí a žihadla

Žihadlo z rány vždy co nejdříve vyjměte. Na vosí štípnutí je ideální natřít jablečný ocet, který vytahuje z rány jed a snižuje zanícení. Na včelí štípnutí naneste roztok z jedlé sody. Mravenčí štípnutí bývá dosti bolestivé. Použijte rozmačkaný česnek, nebo místo potřete slupkou od okurky. Štípance je dále vhodné omývat roztokem oleje tea tree. Po štípnutí o sebe pečujte i zevnitř. Každé 3 hodiny do těla dopravte 2 gramy vitaminu C a běžnou denní dávku B komplexu.

Popraskané žilky

Popraskané žilky se objevují tam, kde je špatná cirkulace krve. V případě tohoto problému se vyvarujte koření, alkoholu, kávy a příliš horké nebo studené stravy. Také zvyšte přísun ovoce a zeleniny, ořechů, naklíčených semen, zařaďte do stravy kvalitní oleje. Dále chraňte kůži před vysoušením (slunce, klimatizace, chlorovaná voda). Pokožku denně zvlhčujte rozprašovačem a v místě žilek provádějte jemnou masáž pomocí oleje vymačkaného z kapsle vitaminu E.

Popraskané rty

I naše rty potřebují hydrataci a vitaminy. Pokud praskají rty nebo koutky, hlásí nám nedostatek vitaminu skupiny B. Dobrým pomocníkem je v takovém případě med. Před spaním rty masírujte krouživými pohyby a následně použijte vhodný krém.

Škrábance

Povrchové ranky a oděrky se rychle hojí, pokud se potírají šťávou z aloe vera. K hloubkovému čištění zkuste 6 kapek myrhové tinktury zředěných s vodou. Abyste zabránili zjizvení pokožky, aplikujte denně olej z kapsle vitaminu E.

Svědivost kůže

Svědí vás plet? To může být projevem narušené rovnováhy pH kůže. Dopřejte si koupel s několika lžícemi olivového oleje a jablečného octa. Působí velmi tišivě při ekzémech a vyrážkách.

Křehké nehty

Pokud vás kromě pleti trápí i křehké nehty, každý večer do nich vtírejte olej z kapsle vitaminu E a z kapsle rybího tuku. Přes noc ruce natřete krémem a navlečte do bavlněných rukavic. Vhodné je užívat doplňky z petrklíčového oleje.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat