Potraviny z kuchyně, které urychlují spalování tuků

Snažíte se vylepšit tělesnou schránku, protože co nevidět ji budete v celé své kráse předvádět u vody? Rozhodně byste měli vědět, že vaše úsilí podpoří vajíčka, kmín, banány nebo heřmánkový čaj!

Kalendář neomylně hlásí, že plavková sezona je na spadnutí. Ačkoli své křivky rýsujete už nějakou dobu, stále s nimi nejste úplně spokojení? Zkuste do svého odlehčeného jídelníčku zařadit potraviny, které urychlují spalování kalorií. Jejich konzumace v kombinaci s pravidelným pohybem vám v dosažení vysněné konfekční velikosti pomůže! Jaké fitness zbraně skrývá vaše kuchyně?

Vajíčka jako ideální snídaně

Není to tak dlouho, co nás odborníci od vajec odrazovali s tím, že kvůli vysokému obsahu cholesterolu nebezpečně ohrožují zdraví. Dnes se na ně pohlíží jako na prevenci rakoviny, mozkový doping a báječnou oční výživu. A vlastně i dietní zlepšovák! Poznatky studie zveřejněné v magazínu International Journal of Obesity sdělují, že jedinci, kteří si dávají ke snídani dva kousky, mají v průměru o 65 % vyšší šanci, že se nadbytečných kil zbaví v řádu několika týdnů.

Kmín? Ani špetka nazmar

Možná nemáte ani tušení, že koření, které patří k nejstarším a nejpoužívanějším v Evropě, platí za zeštíhlující prostředek. Závěry hned několika výzkumů se shodují v tom, že kmín „nakopne“ líný metabolismus, přičemž báječně detoxikuje játra a předchází zavodňování. Co říkáte na tenhle sypký triumf? Uvedené ochucovadlo můžete přidávat do celé řady jídel, ovšem dá se z něj připravit i čaj. Stačí jen pár semínek zalít vroucí vodou a nechat pár minut louhovat.

Banány povoleny

Každý ví, že banány jsou darem pro srdce, neboť jejich neskromný obsah draslíku normalizuje hladinu krevního tlaku. Ale že jsou spasiteli také při redukci váhy? To bude pro mnohé nejspíš novinkou. Pravdou je, že tropické ovoce platí za skvělý zdroj vlákniny, jež prospívá trávení a prodlužuje pocit sytosti. Žlutý poklad zároveň regeneruje svaly po cvičení, a díky vysokému podílu vitaminů skupiny B přispívá k rozkladu tukových zásob. To může vytoužený výsledek ovlivnit jen příznivě!

Heřmánkový čaj není jenom na nervy

Šálek heřmánkového odvaru se obvykle doporučuje při nespavosti či nervozitě. Ano, opravdu je proslulý tím, že snižuje hladiny stresových hormonů, zatímco jednoho přímou linkou pošle do říše snů. Jenže pozor, to není všechno. Už po pár doušcích zvyšuje hladinu glycinu, což je aminokyselina velmi potřebná právě při hubnutí, neboť odstraňuje z těla škodlivé látky a podporuje metabolické funkce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat