Cvičení s elektrošoky: Je to cesta k dokonalé postavě?

Snad každý z nás někdy zahlédl v televizi reklamu na stimulační pás, který si připnete na tělo a on za pomoci elektrošoků donutí vaše svaly kynout, zatímco tuk se dá na ústup. A každého z nás při ní jistě napadlo, jestli to skutečně funguje.

A odpověď? Ano i ne.

Nedejte na reklamy

Pokud máte nutkání si podobný přístroj pořídit, musíme vás upozornit, že nefungují tak, jak se o nich tvrdí v televizi. Zákazníci, kteří si podobný přístroj zakoupili v lákavé vidině šetření času a energie, s postupujícím používáním uvedli, že jediné, čeho dosáhli, byly podrážděné partie těla, kde se přístroj nacházel, a křeče ve svalech. O nějakých úbytcích centimetrů většina z nich příliš nehovoří...

Podobné přístroje sice umějí vyslat svalu impulz, který jej donutí se smrštit a tím navozuje efekt, že sval skutečně posiluje, nicméně tento efekt bývá často neúčinný a někdy i dosti nepříjemný. Přesto se ale metoda elektrošoků při hubnutí začíná šířit fitness centry, kde skutečně funguje. Jak je to tedy možné?

Metoda EMS

Metoda EMS neboli elektrostimulace využívá nízké napětí, které má ovšem velký vliv na posílení hlubokého svalstva. Nespočívá ale v přiložení stimulačního pásu na břicho a následném hubnutí při ležení na lůžku.

Při této metodě vám ve fitness centru zapůjčí speciální, vodivé oblečení, připojí vás k přístroji, který ovládá po celou dobu tréninku zkušený trenér a reguluje intenzitu elektrických impulzů, které vysílá do vašeho těla, zatímco cvičíte.

Kombinace tradičního cvičení a elektrošoků efektivně a velice rychle posiluje svaly zevnitř i zvenku, čímž dochází k pozitivním, fyzickým změnám výrazně rychleji.

Nejen pro hubnutí

Tato metoda si získává svou oblibu jednak v rychlosti a efektivitě působení, ale také se hojně využívá při rekonvalescencích po úrazech, operacích či při chronických bolestech, kdy pacientům velice rychle ulevuje od bolestí a ztuhlých svalů a zároveň posiluje tělo a tím správné držení těla.

Kolik to stojí?

Cena za dvacetiminutový trénink s metodou EMS vás přijde zhruba na 400 korun. Pokud si ale zakoupíte permanentku s více vstupy, můžete výrazně ušetřit a necelá půlhodinka vás může stát pouhých 250 korun. Ideální je začít pozvolna a aktivitu postupně zvyšovat. Pro začátek postačí jedna až dvě návštěvy fitness centra týdně, postupně můžete přidat i další sporty, například plavání, běh, cyklistiku nebo i rychlou chůzi.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat