4 životabudiče aneb Nastartujte po zimě svůj imunitní systém

Proměnlivé jarní počasí dává našemu organismu občas pěkně zabrat. Tak proč nepomoci své imunitě třeba vhodnou stravou?

Které potraviny bychom rozhodně neměli vynechávat ze svého jídelníčku, chceme-li, aby náš imunitní systém fungoval tak, jak má, a pomáhal nás chránit před nejrůznějšími virózami, nachlazením apod.?

Jogurty, kefíry
Kysané mléčné výrobky jsou domovem milionů „přátelských“ bakterií, které nejen pomáhají zdravému zažívání, ale také posilují imunitu. Takže si každý den dopřejte alespoň jeden jogurt, případně jiný kysaný produkt.

Černý či zelený čaj
Čaje jsou zdrojem polyfenolů, tedy rostlinných antioxidantů, jež pomáhají proti volným radikálům v těle. A jak prokázaly nedávné výzkumy, je zelený i černý čaj účinný proti některým typům virů, jež způsobují nachlazení a jiné infekce.

Česnek
Tahle plodina má antibakteriální a protivirové účinky, britští vědci dokonce potvrdili, že lidé, kteří užívají dlouhodobě a pravidelně doplňky stravy z česneku, mají až o 60 % nižší pravděpodobnost, že onemocní virózou či nachlazením ve srovnání s lidmi, kteří česnek nekonzumují. Mimochodem, nejúčinnější je česnek čerstvý, ale kvůli jeho výraznému aroma je užívání doplňků stravy pro řadu z nás schůdnější…

Oranžová zelenina
Mrkev, dýně, sladké brambory, oranžové papriky a další zástupci zeleniny této barvy jsou bohaté na beta karoten, který důležitý pro produkci vitaminu A – a ten zas pro naši imunitu. Navíc přispívá ke zdraví a kráse pokožky takže je o důvod víc konzumovat této zeleniny co nejvíce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat