Jak posílit imunitu? Jednoduše a za pár korun!

Zima je pro organismus náročná. Člověk snadno nastydne, objevují se nejrůznější chřipkové epidemie. Naše imunita proto potřebuje pořádné povzbuzení.

Bety.cz vám přináší několik tipů na snadné posílení imunitního systému. Není to žádná velká věda a neutratíte za ně stovky korun.

1. Nohy v teple
Rada našich babiček je pravdivá. Studené nohy přispívají ke vzniku nachlazení. A jak dokázaly nejrůznější studie, teplé ponožky (a s nimi i teplá chodidla) snižují riziko nachlazení až o 67 procent.

2. Deník
Na zdraví našeho organismu se nezanedbatelně podílí i naše psychická pohoda. A udržet si ji nám podle odborníků pomůže, když si všechny stresující situace zapíšeme do deníku. Tím se alespoň částečně zbavíme negativních pocitů, a odlehčíme i svému tělu (nesmíme se samozřejmě stresovat případnými gramatickými chybami).

3. Sport

To nepotřebuje dlouhé komentáře. Utužování a otužování organismu imunitě prospívá. Stačit by mělo 30 minut pohybu denně, je možné si jej i rozložit do několika časových úseků (kdo má v dnešní době 30 minut volna jen pro sebe, že...).

4. Smažená jídla
Smažená jídla obsahují nasycené mastné kyseliny, které mohou oslabit náš ochranný systém a usnadnit tak viru cestu do našeho organismu. I proto byste je měli z jídelníčku vyškrtnout.


Snažíte se otěhotnět? Kdy se vám to podaří? Nechte si sestavit svůj osobní horoskop od astroložky Anny!

5. Čaj
Nejnovější studie ukázaly, že šálek černého či zeleného čaje denně pomáhá imunitní systém posílit. Mohou za to především antioxidanty, které čaj obsahuje.

6. Mýdlo
Učili jsme se to od školky – mýt si ruce mýdlem a nejlépe teplou vodou při každé příležitosti.

7. Brokolice
Navzdory rozporuplným reakcím na tento druh zeleniny se brokolici nedá upřít pozitivní vliv na náš organismus. Ideální je zkonzumovat tři až čtyři porce brokolice týdně. Váš imunitní systém vám bude vděčný.

8. Česnek

Už jeden stroužek česneku denně zvýší schopnost vašeho organismu bojovat proti zákeřným virům (samozřejmě není příliš strategické konzumovat ho, pokud se chystáte do společnosti).

9. Seriál
Sednout si na 30 až 60 minut k oblíbenému pořadu vašemu imunitnímu systému rovněž pomůže. Zapomenete na všechny starosti a vaše tělo si tak hezky odpočine a nabere síly.

10. Spánek
Spánek je zkrátka nad zlato. Je dokázáno, že lidé, kteří dostatečný spánek podceňují, jsou náchylnější k všemožným infekcím.

TIP Bety: Při posilování imunity nezapomínejte ani na pohyb. Jaký je pro vás ten nejvhodnější vám zdarma poradí naše profesionální instruktorka Petra z klubu Holmes Place







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat