Co se stane s tělem, když budete jíst mandle

Chcete být štíhlejší, krásnější a zdravější? Pak jezte mandle, které urychlují redukci váhy, zlepšují kondici srdce a omlazují pleť. Mimochodem, tyto oválné plody prospějí i vašemu trávení, kostem a mozku!

Mandle jsou prastarou plodinou, o níž bychom se dočetli dokonce i v Bibli. Některé prameny uvádějí, že se začaly pěstovat na území dnešního Řecka, odkud se rozšířily do celého světa. V dobách dávno minulých byly považovány za prostředek podporující plodnost, symbol šťastného manželství i chutné léčivo. Jak mohou být mandle užitečné konkrétně vám? Odborníci se domnívají, že tyto báječné výhody plynou z jejich pravidelné konzumace!

Štíhlé křivky, které budou vaší chloubou

Že plody mandloně jsou tučné a do dietního jídelníčku nepatří ani náhodou? Nevěřte všemu, co se povídá. Mezi ořechy jsou totiž na druhém místě s nejmenším obsahem kalorií na porci. Poznatky americké studie, které zveřejnil magazín International Journal of Obesity, sdělují, že lidé, kteří je jedí denně, hubnou rychleji a snadněji. Vědci si to vysvětlují tím, že obsahují vzácné sloučeniny, které urychlují metabolismus a napomáhají vstřebávání tuků.

Ukázkové trávení, co šlape jako po drátkách

Možná tomu nebudete věřit, ale malé poklady typického tvaru se mohou pochlubit i vysokým podílem vlákniny. O této cenné složce výživy je všeobecně známo, že zajišťuje pravidelné pohyby střev a prodlužuje pocit sytosti. Stejně účinně ovšem normalizuje hladinu cukru v krvi, odstraňuje z těla toxiny a omezuje pravděpodobnost rakoviny tlustého střeva. Takže ano, tuhle svačinku by vám jakožto prospěšné občerstvení vřele doporučil nejeden lékař.

Regulace cholesterolu. Nehodí se i vám?

Rozsáhlý americký výzkum, jehož poznatky publikoval časopis Journal of Agricultural and Food Chemistry, prokázal, že nutričně vyvážené složení mandlí, jež není ochuzeno o poctivou dávku hořčíku, přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu. Právě proto je tato potravina vnímána jako spolehlivá prevence kardiovaskulárních chorob, tudíž se rozhodně vyplatí smlsnout si na ní co možná nejčastěji.

Krása a pevné zdraví. To chcete

Vzhledem k tomu, že uvedený zázrak nabízí i velké množství antioxidantů, vitaminu E a dalších cenných látek, zabraňuje poškození buněk škodlivými volnými radikály a zpomaluje tvorbu vrásek. Zároveň podporuje aktivitu mozku a má příznivý vliv na pevnost a odolnost kostí, přičemž posiluje imunitní systém. Nelze opomenout ani to, že zvyšuje energetickou hladinu, zlepšuje náladu a bojuje proti zánětům.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat