Potraviny, které se jako zdravé jenom tváří

Na pultech obchodů je mnoho produktů, které se tváří zdravěji, než ve skutečnosti jsou. Ačkoli se snažíme pro své tělo dělat to nejlepší a pečlivě volíme potraviny, které konzumujeme, mnohdy jsou zdánlivě zdravé potraviny rozdílné, v porovnání s běžnými, jen svojí cenou.

Zeleninové chipsy

Všichni vědí, že klasické smažené brambůrky našemu tělu moc neprospějí. Když se tedy na pultech obchodů objevily všelijaké zeleninové modifikace, lidé je vítali s nadšením. Sáčky s fotkami čerstvé zeleniny lákají zákazníky na zdravější mlsání, opak je ale pravdou. Uvnitř sáčku jsou dost možná kusy zeleniny, kterou si běžně člověk nedopřává, pořád jsou ale smažené, stejně jako bramborové lupínky. Obsahují obrovské množství soli a tuku a do zdravé pochoutky mají hodně daleko.

Ovesné kaše za minutu

„Dopřejte si po ránu tu nejzdravější snídani, stačí jen zalít vodou,“ hlásají slogany reklam, které nabízejí instantní ovesné kaše. Sáčky se směsí ořechů, ovesných vloček a sušeného ovoce skrývají totiž také další, méně prospěšné složky, jako je obrovské množství cukru a chemická barviva.

Smoothie v lahvi

Smoothie je skvělá věc, pokud nemusíte ovoce v klasické formě. Jednoduše smícháte oblíbené ovoce a zeleninu a o pořádnou porci vitaminů máte rázem postaráno. Jak je tomu ovšem v případě těch kupovaných směsí? Většina z nich obsahuje velké množství konzervantů, protože ovocná šťáva podléhá rychlé zkáze. Chcete-li skutečně čerstvý nápoj, dejte přednost před smoothie v lahvi raději stánkům, kde vám připraví nápoj čerstvý, přímo před vašima očima.

Dietní limonády

Pijete limonády s označením „light“, abyste předešli nechtěnému přibírání? Tak vás musíme zklamat. Dietní nápoje slazené umělými sladidly nejsou zdravé ani trochu. Po jejich požití si tělo myslí, že spořádalo velké množství cukru a reaguje nadměrnou tvorbou inzulinu, kterým se hladinu cukru snaží vyrovnat. Výsledkem je akorát rychlý nástup hladu. 

Dětská šunka

Dětská šunka vyvolává v lidech naděje, že postrádá veškeré škodliviny, extrémní množství soli a dusitany. Bohužel, dětská šunka se svým složením nijak neliší od té klasické. Jde pouze o marketingový tah. Malé děti by šunku neměly konzumovat vůbec, i když nese označení dětská.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat