Na dovolenou si rozhodně přibalte tea tree oil

Tea tree olej vám na cestách bude vítaným společníkem. Proč? Dezinfekce, repelent, prací prášek, deodorant i lék na mykózy, infekce, pásové opary, afty a ekzémy, to vše v jednom tomto olejíčku.

Co nevidět vás čeká dovolená, takže už přemýšlíte o tom, co všechno si přibalíte do kufru? Určitě nezapomeňte na olej tea tree, který zabere jen minimum místa. Může se vám totiž hodit v mnoha situacích, a to bez ohledu na to, zda jedete pod stan nebo do pětihvězdičkového hotelu někde v zahraničí. Proč je dobré mít tento esenciální olej, který je často spojován s domorodými obyvateli australské pevniny, po ruce i na cestách?

Všestranný medikament, který přijde vhod

Tekutina získávaná z listů kajeputu střídavolistého se může pochlubit silnými antiseptickými, antibakteriálními i antivirovými schopnostmi. To znamená, že ho lze uplatnit při bolesti krku či kloubů, pásovém oparu, bronchitidě i nachlazení, přičemž může být také lékem na různé ekzémy, mykózy, záněty dásní, afty, akné i bradavice. Velice účinně zabraňuje i infekci po vytahování klíštěte. Nelze opomenout, že jeho pach odpuzuje hmyz, funguje tedy jako přírodní repelent.

Dezinfekce, na kterou je spolehnutí

Díky výše zmíněným vlastnostem je tea tree oil skvělou první pomocí při čistění odřenin, mokvajících ran i popálenin. Pokud ho rozředíte s vodou, můžete ho využít i jako dezinfekční prostředek na ruce, který si s bakteriemi snadno poradí.

Nádobí jako ze škatulky? Bez problému

Chystáte-li se trávit volno na místě, kde si budete sami vařit, jistě uvítáte prostředek, který dokonale umyje nádobí, přičemž ho zbaví mastnoty. Ano, řeč je o výše zmíněném vonném oleji! Stačí přidat dvě až tři kapky do vody a očista talířů, hrnců i sklenic vám půjde jako po másle. Dlužno dodat, že tekutého přítele v malé lahvičce lze použít i na prádlo. Po chvilkovém odmočení nebude po odolných skvrnách ani památky!

Náhrada deodorantu. I to je možné

Dojde-li vám na cestách deodorant či přípravek bojující proti pachu nohou, nemusíte nijak zoufat. Rozředěný tea tree oil zastane obojí! Jakmile ho nanesete, kam je třeba, máte po starosti. Už chápete, proč byste „australský zázrak“ neměli nechávat doma?

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/tea-tree-oil, medicalnewstoday.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat