Každým lokem limonády s umělými sladidly jste o krok blíže infarktu

Limonády s umělými sladidly nejsou zdravější alternativou těch obsahujících jednoduché cukry. Tvrdí to vědci z Vysoké školy lékařské Alberta Einsteina v New Yorku. Limonáda s umělými sladidly sice obsahuje méně kalorií, ale její konzumace výrazně zvyšuje riziko mrtvice, infarktu a demence.

Předchozí výzkumy také spojují konzumaci nápojů s umělými sladidly s vyšším rizikem některých typů rakoviny a metabolickými poruchami.

Nebezpečí ve sklence

Konzumace dvou a více sklenic takového nápoje zvyšuje riziko mrtvice o pětadvacet procent a riziko infarktu o třiatřicet procent.

Riziko předčasného úmrtí na jakékoli příčiny je u konzumentů těchto nápojů přitom o šestnáct procent vyšší než u osob, které takový nápoj nepijí vůbec.

Studii vědců z Vysoké školy lékařské Alberta Einsteina publikoval prestižní vědecký časopis Stroke.

Cesta k obezitě i bez kalorií

V jiné studii pak vědci z Bostonské univerzity tvrdí, že konzumace limonád s umělými sladidly zvyšuje riziko mrtvice třikrát.

Podle klinických studií konzumace limonád s umělými sladidly souvisí s poškozením cévní stěny a chronickými záněty v oběhové soustavě.

A konkrétně aspartam sice neobsahuje žádnou energii, ale zvyšuje chuť a zpomaluje pocit nasycení, takže lidé, kteří ho přijímají, se přejídají.

Některým sladidlům jsou také přisuzovány karcinogenní účinky.

Zdroj: https://cdnstatic8.com/revolucaoketo.com/wp-content/uploads/2021/01/The-Case-Against-Sugar-Gary-Taubes.pdf, heatlhline.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat