Pozitivní přístup k životu snižuje riziko infarktu a mrtvice o pětatřicet procent

Optimistický pohled na život neznamená přehlížení reality, ale je to pozitivní přístup v očekáváních a pozitivní řešení nepříjemností života. Kdo tento způsob bytí ovládá a osvojil si ho jako životní postoj, je ohrožen infarktem a mrtvicí o pětatřicet procent méně. A podle vědců z New Yorku a Bostonu je také u něj riziko předčasného úmrtí na jakékoli příčiny nižší o čtrnáct procent.

Vyplývá to ze sledování 230 tisíc z celého světa. Rozdíl mezi pohledem optimisty a pesimisty nejlépe vyjadřuje příměr ke sklenici naplněné vodou do poloviny. Optimista vidí sklenici poloplnou, pesimista poloprázdnou. Optimista ví, že život přináší těžkosti, ale je si vědom také toho, že je lze překonat a zase bude dobře. Soustředí se tedy na lepší stránku života, aniž zakrývá oči před jeho nepřízní. Pesimista se v nepřízni nimrá a není schopen vážit si toho pěkného, co život nabízí.

Optimismus jako životní postoj

Podle autorů výzkumu však nepůsobí pozitivně jen samo psychické nastavení, ale také to, že lidé s tímto smýšlením také více cvičí a zdravěji se stravují.

„Naše závěry naznačují, že nastavení mysli optimisticky souvisí s nižším rizikem kardiovaskulárních onemocnění a propagace optimismu a omezování pesimismu může být důležité pro prevenci zdraví,“ tvrdí profesor Alan Rozanski z New Yorku.

Podle řady výzkumů mají lidé smýšlející pesimisticky vyšší míru zánětů v těle. Ty poškozují buňky a tkáně včetně cév a také zvyšují krevní tlak.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat