Pomocníci pro zdravá záda: Nejen do kanceláře

Trávíte denně mnoho času u stolu nebo počítače a potýkáte se s bolestmi ramen, zad a krční páteře? Je na čase to změnit a pořídit si několik vychytávek, které vám od bolestí tohoto typu spolehlivě pomohou. Kromě toho pomáhají předcházet trvalým deformacím páteře a špatnému držení těla. Co by vám tedy ve výbavě vaší kanceláře rozhodně nemělo chybět?

Balanční podložka

Skvělým pomocníkem, který spolehlivě uleví od bolestí bederní páteře, je balanční podložka na židli. Jde o jakýsi polštář se vzduchovou výplní, určený k procvičování stabilizačních svalů a vzpřimovačů páteře. Podporuje správné držení těla při sezení a ulevuje od svalových kontrakcí v oblasti beder.

Zádová opěrka

Největším problémem kancelářských židlí je nedostatečná variabilita zádové opěrky. Dražší a kvalitnější křesla již disponují možnostmi širšího nastavení, pokud ale tuto možnost nemáte, doporučujeme dokoupení speciální zádové opěrky, kterou lze přichytit ke každému křeslu a tím udržet svá záda ve zdravé pozici, což uleví od bolestí zádových svalů. Ergonomickou opěrku můžete využít nejen v kanceláři, ale také například při jízdě autem.

Podložka pod nohy

Podnožky a opěrky pod nohy jsou bezpochyby skvělým pomocníkem. Aby totiž bylo dosaženo ergonomické pozice při práci, je nutné také správné nastavení výšky stolu, což většina standardního kancelářského nábytku neumožňuje. Řešením tak může být nastavitelná židle v kombinaci s podnožkou, která udrží celé tělo ve správné pozici, včetně přirozeného sklonu chodidel. Opěrka snižuje napětí a únavu v nohách, zádech i krční páteři. K dostání jsou také modely s funkcí vyhřívání či chlazení.

Podstavec monitoru

Mnoho kancelářských pracantů zapomíná i na správné umístění počítačového monitoru, jehož horní hrana by měla být přibližně v linii očí. Monitor v kancelářích je však často umístěn přímo na desce stolu, což je pro správné držení krční páteře naprosto nevhodné. Řešením je podložka pod monitor, která umožní jeho zvýšení. Nemusíte však utrácet peníze za drahé podstavce. Postačí i pár obyčejných knih. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat