Potraviny, které by v jídelníčku sportovního nadšence neměly chybět

Na lenošení vás ani trochu neužije? Akčnímu životnímu stylu je třeba přizpůsobit i stravování. Pokud nevíte, z čeho získat energii, vlákninu a bílkoviny, dobrou volbou jsou vajíčka, čočka nebo špenát.

Že Češi jsou líným národem pivařů a knedlíkářů? Závěry nedávného průzkumu agentury Kantar Millward Brown, jejíž specializací je reklama a marketing, tvrdí pravý opak. Podle nich aktivně sportuje přibližně 4,8 milionu našinců, přičemž mezi nejoblíbenější činnosti patří běh, cyklistika a turistika. To odborníky samozřejmě těší, stejně jako skutečnost, že s tuzemskou náklonností k pravidelnému pohybu roste i zájem o zdravější potraviny. Mimochodem, konkrétně tyhle jsou ve  světě fitness považovány za svatý grál!

Čočka, doporučená vzpruha

Navzdory faktu, jak je čočka prospěšná, stále spadá do kategorie opomíjených pokrmů. Z jednoho šálku lze přitom získat až 15 gramů vlákniny, která pomáhá při budování svalů, navozuje pocit sytosti, detoxikuje organismus a zachovává bezproblémové trávení. Tato luštěnina vás obohatí i o bílkoviny, zatímco se může pochlubit naprostým minimem tuků. Aby jejích benefitů nebylo málo, je prokázáno, že reguluje cholesterol, zlepšuje kvalitu pokožky a posiluje kosti.

Vajíčka si rozhodně neodpírejte

Je asi zbytečné připomínat, že před pár lety lékaři vejce zatracovali s tím, že z nich pro člověka nic dobrého nekouká. Dnes mají pověst prostředku, který poskytuje prevenci před rakovinou, podporuje bystrý zrak a ještě zpomaluje biologický proces stárnutí. A nejen to! Slepičí produkt oválného tvaru rovněž zrychluje metabolické funkce a stabilizuje úroveň krevního cukru, čímž vás ochrání před přejídáním.

Špenátu není nikdy dost

Ani schopnosti špenátu nejsou jen tak ledajaké. Listová zelenina, na kterou nedal dopustit ani Pepek námořník, je vychvalována pro vysoký podíl železa, které bojuje s pocitem vyčerpanosti i negativními náladami. Špenátové listy zprostředkují organismu i širokou škálu minerálů, a to včetně jódu. Ten má nenahraditelné vlastnosti při zajišťování správného fungování štítné žlázy, jež je odpovědná za celou řadu probíhajících tělesných procesů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat