Zelený čaj prodlužuje život bez ohledu na životní styl

Další studie zabývající se konzumací čaje a délkou života konzumentů prokázala pozitivní vztah. Tedy lidé pijící čaj – zvláště pak zelený, který je nejbohatší na antioxidanty – žijí v průměru o patnáct měsíců déle než ti, kdo jej nepijí vůbec. Ale to platí i tehdy, když konzument čaje žije jinak nezdravě. Pokud je konzumace zeleného čaje součástí zdravého životního stylu, může život prodloužit ještě výrazněji.

Ze studie zahrnující sto tisíc osob také vyplývá, že konzumenti zeleného čaje utrpěli smrtelný infarkt srdce či mozkovou příhodu o padesát procent méně často než osoby, které čaj nepijí vůbec. Riziko předčasného úmrtí na jakékoli příčiny se u konzumentů čaje sníží o více než třetinu

„Blahodárné účinky na zdraví jsou nejpatrnější u konzumentů zeleného čaje a u osob, které ho pijí denně a dlouhodobě,“ tvrdí doktor Sin-jen Wang z Čínské akademie lékařských věd v Pekingu.

A co dalšího se stane s vaším tělem, když budete pít každý den zelený čaj?

Tekutá prevence diabetu

Poznatky nedávného japonského průzkumu naznačují, že zelený životabudič omezuje vznik diabetu 2. typu o celých 42 %. Výzkumníci si to vysvětlují jeho unikátním složením, ve kterém není nouze o pořádné množství antioxidantů a dalších prospěšných látek. Našla se snad zaručená zbraň proti cukrovce, jež poslední dobou postihuje stále více jedinců? Mimochodem, u nás už počet pacientů s touto chorobou dávno přesáhl počet 850 tisíc. A to vážně není málo!

Zuby jako perličky

Před každou prohlídkou u stomatologa doslova trnete hrůzou, co lékař ve vašich ústech objeví? Soustřeďte se na konzumaci zeleného čaje a možná až nebudete mít k obavám žádný důvod. Jak to? Blahodárný nápoj v sobě ukrývá sloučeniny známé pod pojmem katechiny. Ty mají v popisu práce účinnou likvidaci bakterií, přičemž zabraňují tvorbě kazů. Zároveň bojují proti špatnému dechu a celkově posilují zdraví dutiny ústní. Už se vám vaří voda?

Rychlejší růst vlasů a stopka akné

Čaj původem z Indie a Číny vám také pomůže zkrásnět. A to bez legrace. Obsažené antioxidanty mimo jiné stimulují růst vlasů, přičemž předcházejí jejich vypadávání. Pro každého, kdo trpí akné, mají také odborníci dobrou zprávu – tento nápoj si poradí jak s pupínky, tak s černými tečkami. Celé tajemství spočívá v tom, že má antioxidační, antimikrobiální, adstringentní a protizánětlivé složky, takže bojuje na vícero frontách – zdravotních i kosmetických.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat