Zpěvačce Adele zmizely kila mávnutím proutku

Snad každý už slyšel o zázračném zhubnutí slavně zpěvačky Adele. Nadbytečné kilogramy zahodila díky „sirtfood dietě“. My vám prozradíme, o co se jedná a jak můžete zhubnout také.

Adele, která vypadala na dovolené v Karibiku šťastnější a hubenější, než kdykoli předtím, vděčí svému váhovému úbytku „čokoládové dietě“.  Je ale Sirtfood, neboli sirtuinová dieta, která je oblíbená i u dalších celebrit, opravdový zázrak nebo jen další z řady těch, které více slibují, než skutečně dokážou?

Co je sirtfood?

Co zní spíše jako pokrm z jiné planety, je ve skutečnosti mnohem prozaičtější. Sirtfood je založená na sirtuinovém aktivátoru, druhu proteinu, který v našem těle chrání buňky před jejich odumřením nebo napadením nemocí. Mnohé výzkumy také prokázaly, že dokáže přispět k regulaci látkové výměny, stavbě svalstva a spalování tuku.

Co tedy můžete jíst?

Jak už jsme naznačili, tak alfou a omegou této diety je čokoláda a červené víno, protože obsahují velký počet sirtuinových aktivátorů. Ale povolené jsou i další potraviny, jako jablka, citrusové ovoce, petržel, kapary, borůvky, zelený čaj, soja, jahody, kurkuma, olivový olej, červená cibule, rukola, káva.

Země, kde se tyto potraviny konzumují často, i přes to, že se lidé neřídí žádným dietním plánem, jsou Japonsko a Itálie.

A je vůbec nějaký dietní plán?

Samozřejmě! V prvním týdnu přichází omezení na pouhých 1000 kalorií na den. To se skládá ze tří sirtuinových koktejlů a jednoho hlavního jídla. Další tři týdny je povoleno 1500 kalorií denně při dvou hlavních pokrmem bohatých na sirtuin a dvou zelených koktejlů. Z dlouhodobého hlediska po těchto čtyřech týdnech už žádný pevný dietní plán není. Zlaté pravidlo zní – stravujte se dále zdravě a spoléhejte na sirtuin!

Je dieta zdravá?

Oproti ostatním dietám, které jsou založeny na dramatickém a nezdravém zhubnutí, je sirtfood dieta perfektní, pokud chcete posílit imunitní systém. Dieta je velmi vyvážená a povoluje spoustu lahodných jídel, které neznějí vůbec dietně!

My vám přinášíme recept na sirtuinový koktejl.

Potřebovat budete:

  • 75 g listové kapusty
  • 30 g rukoly
  • 5 g petržele
  • 2–3 stonky řapíkatého celeru
  • půl zeleného jablka
  • šťávu z půlky citronu
  • ½ lžičky matcha prášku

Všechny přísady vložte do odšťavňovače, nakonec vymačkejte citron a vmíchejte matcha prášek. Řádně promíchejte. Doporučuje se tento koktejl nepít večer, protože matcha obsahuje velké množství kofeinu. Koktejl můžete také podle libosti naředit čerstvou vodou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat