Viníci vzniku tělesné únavy

Ocitá se vaše energetická hladina na bodě mrazu? Možná je to tím, že štítná žláza nepracuje tak, jak by měla. Viníkem však může klidně být také lenost nebo dehydratace!

I když chodíte brzy spát a v peřinách trávíte raději více než stále omílaných osm hodin, stejně vám ustavičně schází energie? Za tíživým pocitem vyčerpanosti nemusí být jen běžná jarní únava, jak si asi myslíte. O elán vás mohou zákeřně okrádat tyto faktory! Nemáte s nějakým z nich co dočinění?

Pravidelný pohyb jako velká neznámá

Přestože byste do té posilovny vážně chtěli zajít, zase vám to časově vůbec nevychází? Motivací mohou být závěry americké studie zveřejněné v magazínu zaměřeném na psychoterapii a psychosomatiku. Z těch jednoznačně vyplývá, že cvičení s nízkou intenzitou snižuje příznaky malátnosti o 65 %. A to vůbec není málo! Pohyb jako takový rovněž napomáhá fungování kardiovaskulárního systému, zlepšuje náladu a podporuje duševní zdraví. Nechcete si tedy denní harmonogram přece jen trochu poupravit?

I dehydratace vybíjí baterky

A teď se přiznejte, opravdu můžete s klidným svědomím říct, že pijete dostatečné množství vody? Vzhledem k tomu, že vaše oblíbená káva, kterou si s chutí dopřáváte několikrát denně, vykazuje močopudné vlastnosti, je třeba neustále doplňovat hladinu tekutin. Koneckonců, není žádnou novinkou, že dehydratace má spoustu nežádoucích vedlejších účinků. A to včetně podrážděnosti, bolestí hlavy a celkové slabosti.

Porucha štítné žlázy. Na to pozor!

Štítná žláza řídí mnoho procesů ve vašem těle, i když o tom možná nemáte ani tušení. Reguluje například metabolickou rychlost, zatímco přímo ovlivňuje trávení. Jejím úkolem je také kontrola činnosti svalů a zachovávání kostní hmoty. V případě, že tento orgán z nějakého důvodu nepracuje správně, hovoříme buď o hypotyreóze (snížené funkci), nebo hypertyreóze (zvýšené funkci). Vás by měl ovšem zajímat první z uvedených stavů, neboť tuto obtíž zpravidla provází kromě zpomalené srdeční frekvence i chronická únava. Nechcete se čistě pro jistotu objednat na lékařskou prohlídku?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat