Jednoduchými návyky zrychlíte metabolismus

Pijete před jídlem vodu? Ne? Vždyť tím se stávkující spalování kalorií dá hezky popohnat! Na pomyslnou úrodnou půdu padne i dostatečně dlouhý spánek a trocha flegmatismu.

Co si vlastně představit pod pojmem metabolismus, o kterém se mluví zejména v souvislosti s hubnutím? Zjednodušeně řečeno jde o látkovou a energetickou výměnu, příjem a samotné zpracovávání živin. Tento soubor všemožných enzymových reakcí je ovlivněn mnoha faktory. Velkým spojencem, nebo naopak nepřítelem při spalování kalorií může být věk, pohlaví i vyváženost hormonů, stejně jako genetické dispozice a stavba těla konkrétního jedince. Zajímá vás, jak lze metabolismus urychlit, abyste své křivky vyladili ještě před plavkovou sezonou? Držte se těchto rad a redukční úspěchy vás nemohou minout!

Voda jako předkrm? O to přesně jde

Poznatky rozsáhlého amerického výzkumu, o nichž informoval magazín Obesity, sdělují, že lidé, kteří si před každým jídlem dopřejí velikou sklenici vody, ztrácejí nadbytečná kila rychleji a snadněji. V čem tkví tajemství tohoto pozoruhodného jevu? Příjem tekutin zvyšuje metabolickou rychlost o 25 procent, a to už po 30 minutách od pozření prvního sousta. Není tohle parádní zlepšovák a spojení příjemného s užitečným? Optimální pitný režim také dodává energii, předchází bolestem hlavy a podporuje trávení.

Spěte. Dlouho a kvalitně

Ačkoli by převážná většina lidí přísahala, že na tělesných proporcích lze pracovat jenom v posilovně, i pobyt v ložnici má na váhu velký vliv. Nejednou se totiž potvrdilo, že osobám, které spí méně než šest hodin, se deaktivují buňky odpovědné za produkci bílkovin, jež opravují poškozené tkáně a podporují metabolismus. Ve světle tohoto zjištění tedy není pochyb o tom, že kvalitní noční odpočinek hraje při dietě jednu z hlavních rolí.

Nerozčilujte se zbytečně

Věřili byste tomu, že fitness ambicím hází klacky pod nohy i permanentní nervozita? Při stresu se totiž uvolňuje větší množství hormonu kortizolu. Ten nejenže negativně působí na srdeční frekvenci, ale také zhoršuje skladbu střevní mikroflóry, zatímco připravuje tělo o potřebnou energii. Výsledkem je pak „línější“ látková výměna, chybějící motivace ke cvičení i neodolatelná chuť na zakázané potraviny. Co z toho plyne? Buďte v pohodě, ocení to vaše psychika i postava!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat