Pondělní ráno plné energie pomocí pár kroků

Je pondělí ráno a vy místo, abyste po víkendu byli odpočatí, jste unavení a bez energie. Poznáváte se? Máme pro vás několik rad, jak si pondělní rána zpříjemnit a dodat si energii na celý týden. Vyzkoušejte a uvidíte, že fungují!

Za málo peněz hodně muziky! Ať už budete vstávat dřív, naplánujete si den, nebo budete jen správně dýchat – pokud se budete řídit následujícími radami, vlije se vám nová energie do žil okamžitě. A nový týden může začít.

Začněte den teplou vodou s citronem

Tohle je základ ajurvédy! Teplá voda na lačný žaludek neaktivuje jenom spalování, ale povzbudí celé tělo. A po šťávě z půlky citronu se budete cítit opravdu šťastní. V citronu obsažený vitamin C podporuje tvorbu hormonu štěstí serotoninu.

Louskejte oříšky

Je jedno, jestli vlašské nebo mandle. Plná hrst oříšků pokryje denní potřebu dospělého člověka na hořčík. A navíc dodává energii! Právě sportovci si tuto minerální látku velmi považují – s hořčíkem totiž pracují lépe nejen svaly, ale i srdce. Celé tělo se tak unaví mnohem pomaleji.

Přeřiďte si budík

Vsávat dřív, abyste byli fit? Nezní to moc věrohodně? A přitom je tento fakt podložený dokonce vědecky! Vědci z univerzity v Regensburgu zjistili, že ráno budete mnohem čilejší, pokud se vzbudíte přesně na konci 90minutové spánkové fáze. Ideálně by měl proto budík zvonit po sedmi a půl nebo devítihodinovém spánku.

Obujte si běžecké boty

Nic vám nedodá tolik energie, jako tělesná aktivita. Stimuluje krevní oběh a prokrvení a zvětšuje mozkovou aktivitu. Američtí vědci ve Vermontu to dokazují – kdo běhá 20 minut volným tempem, má následujících dvanáct hodin lepší náladu, ale i nápady. Sportujte ideálně dvakrát až třikrát týdně. Pokud máte raději procházky, pak vám bude stačit 30 minut.

Buďte pozitivní

Věděli jste, že tělo a mysl jsou spolu úzce propojené? Když se budete cítit pod psa, spadnou vám nejen ramena, ale i koutky vašich úst. A dobré je, že to funguje i obráceně. Nálada se vám zlepší hned, jakmile se budete vědomě dvě až tři minuty smát. Tak do toho – bradu nahoru a břicho ven!

Přivoňte si

Příjemná vůně dokáže zvednout náladu, budete se cítit plni síly, a budete dokonce i lépe myslet. Vůně a pachy totiž ovlivňují přímo náš limbický systém, každou zónu v mozku, která je odpovědná za naše emoce.

Jezte bílkoviny

Když omezíte pečivo a těstoviny a budete jíst více drůbežího masa, ryb, vajec a mléka, budete se cítit fit. Tyto potraviny jsou ideální pro zásobení těla proteiny. Tak se v mozku zvýší produkce dopaminu a noradrenalinu, látek, které vaše tělo dokážou probudit.

Podpořte svoje játra

Pokud se cítíte vyčerpaní a unavení, mohou být na vině játra. Tučnou a sladkou stravou a nedostatkem sportu svoje tělo zaplavujete škodlivými látkami, které játra nedokážou efektivně zpracovat, a tím nemohou dodávat potřebnou energii. Na podporu funkce jater můžete zkusit teplé obklady.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat