Červené víno podporuje hubnutí

Metod, jak úspěšně snížit hmotnost, existuje nespočet. Zatímco některé vzbuzují odpor, strach a dost možná i obavy, jiné působí sympaticky. Třeba ta, která se odvíjí od konzumace červeného vína!

Červené víno se k jídlu i dobré pohodě popíjí tisíce let. První zmínky o jeho výrobě i samotné konzumaci pocházejí z doby asi 6000 let př. n. l., přičemž se jedná zejména o oblast Gruzie a Íránu. Postupem času mu na chuť přišli i v Egyptě, Řecku, Římě, Francii a Německu, odkud se jeho věhlas šířil do celého světa.

Alkohol, jenž svědčí

V současné době celá řada seriózních studií prokazuje pozitivní vliv červeného vína na potlačení zánětlivých procesů probíhajících v organismu. Nápoj, který se vyrábí pouze z tmavých hroznů, což mu propůjčuje intenzivní fialovou, cihlovou nebo takřka hnědou barvu, prý rovněž představuje prevenci rakoviny, Alzheimerovy choroby i revmatoidní artritidy. Tedy pochopitelně za předpokladu, že si ho člověk dopřává v rozumném a umírněném množství. Dvě sklenky denně vám tak mohou pomoci zlepšit nejen zdraví, ale pozor, i tělesné křivky.

Drink místo posilovny? Vítejte ve snové realitě

Američtí odborníci z Washingtonské státní univerzity, kterým s realizací studie pomohli experti působící na Harvardově univerzitě, vydali zajímavé prohlášení. Na základě získaných dat totiž došli k přesvědčení, že co se týká hubnutí, mají příznivci vína oproti zapřisáhlým abstinentům o něco lepší podmínky. A to navzdory letitému tvrzení, které varuje, že metla lidstva je největším postrachem redukce váhy! Co je tedy jinak?

Složení, které dietáři vítají

Vědečtí výzkumníci směle poukazují na přítomnost polyfenolu resveratrolu. Tato sloučenina sehrává při shazování nadbytečných kil důležitou roli, neboť významně pomáhá v přeměně bílého tuku na hnědý. A to je žádoucí, jelikož tento druh tuku tělo neukládá, ale spaluje ho rychleji a snadněji. Jsou tedy zastánci červeného vína štíhlejší? O tom údajně není sporu, protože ti, kteří jím nepohrdnou, mají o celých 70 procent vyšší naději, že dosáhnou své vysněné siluety. Co říkáte na tuhle přípravu před plavkovou sezonou, zkusíte ji na vlastní hrdlo?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat