Při práci z domova se těžko odolává plné ledničce

Chtě nechtě se poprvé v životě seznamujete s tím, co vlastně obnáší „pracovat na dálku“? Abyste snáze odolali přeplněné ledničce, dopřejte si každé ráno vydatnou snídani. A proč si vytvořit stravovací plán?

Kvůli šířící se nákaze koronavirem mnoho lidí opouští svá pracoviště, a kdo může, ten pracuje z domova. Ne všichni ale s ochotou vyměnili kancelář za kuchyňský stůl a své kolegy za děti, které jsou nezvyklým a rušivým elementem. A bum, rázem je to problém.

Tepláky a lednice jako nebezpečná kombinace

Jedinci, kteří nejsou zvyklí vykonávat „práci na dálku“, často jen obtížně hledají správný rytmus a režim, což jim brání v podávání obvyklých výkonů. Mnozí také tíhnou k multitaskingu, takže profesní závazky spojují s domácími činnostmi a úklidem. Dalším „kamenem úrazu“ je stravování. Lednička je takřka na dosah ruky a stres ze všech těch změn přímo povzbuzuje k tomu otevírat její náruč. Jednou, dvakrát, pětkrát… Zní vám to povědomě? Přejídání lze zabránit. Stačí dodržovat tyto zásady!

Snídejte. A bez výmluv

Ne nadarmo se říká, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne. Pokud je vyvážená a obsahuje vlákninu i bílkoviny, které vám nabízejí třeba ovesné vločky, řecký jogurt, ovoce, sýry a celozrnné pečivo, skutečně navozuje delší pocity sytosti. O dalších argumentech, proč ji určitě nevynechávat, informuje studie zveřejněná v magazínu Journal of Food Science and Nutrition. Její závěry sdělují, že ti, kteří snídají, bývají pozitivnější a lépe se soustředí, zatímco vykazují nižší riziko obezity i srdečních chorob.

Udělejte si jasný plán

Mít jasno v tom, co, kdy a jak, vůbec není špatný nápad. Zamyslete se nad tím, v jakých časech pro vás bude nejlepší obědvat, svačit i večeřet. Tohoto režimu se snažte zodpovědně držet. Rovněž se doporučuje mít na jídlo opravdový klid bez žádného rozptýlení, takže si talíř nepokládejte vedle počítače. Pozor byste měli dát i na velikost porcí a dodržování pitného režimu. Hlad je mnohdy vážně jen převlečená žízeň…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat