Nyní je ideální doba začít s domácím posilováním

Kdy jindy začít se sportem než teď, kdy jsme nuceni trávit většinu času doma a pohybu máme skutečně minimum? Ačkoli jsou posilovny zavřené a ani pobíhání po městských ulicích se příliš nedoporučuje, nemusíte si nedostatkem příležitostí, kdy rozhýbat své tělo, dělat starosti. Začněte třeba v obýváku. Tak vzhůru do tepláků!

Jak začít?

Začátky, zejména pokud jde o sport, nebývají jednoduché. Základem úspěchu je vytvoření harmonogramu, který budete dodržovat. Nedávejte si nesplnitelné cíle. Pro začátek úplně stačí, když budete cvičit dvakrát až třikrát týdně. Naplánovat si denní dril povede akorát ke svalové horečce a nakonec vás bolesti celého těla od cvičení odradí. Začněte pozvolna, ale pravidelně.

Kombinujte

Pokud už jste si své domácí tréninky rozplánovali, je na čase si rozmyslet, jakému cvičení se chcete věnovat. Nezaměřujte se však pouze na určité partie a cvičte tak, abyste posílili celé tělo. Důležité je také nevěnovat se stále dokola tomu samému cvičení, ale kombinovat různé typy tréninků. Vyzkoušejte kombinaci kardia a silového tréninku, při které nejsnáze shodíte přebytečná kila a zároveň posílíte svalstvo. Alespoň jednou za tři tréninky tělo protáhněte například jógou.

Naučte se cvičit správně

Zapomeňte na to, že hned napoprvé popadnete ty nejtěžší činky, které jste vylovili ve sklepě nebo si půjčili od souseda. Začínat je třeba pomalu a s citem, abyste se neodrovnali na úplném začátku. Ideální je cvičit podle trenérů ve videích, kterých je plný internet. Prohlédněte si jednotlivé typy tréninků i jednotlivé trenéry a vyberte si takové, které vám jsou sympatické.

Proč začít?

Když pomineme fakt, že v aktuálním čase nám jinak moc přirozeného pohybu nehrozí, není na škodu začít jednoduše proto, abychom se cítili lépe. Pozitivní vyhlídkou nám může být to, že po skončení karantény z domu vyběhneme o poznání lehčí, vyrýsovanější a hlavně spokojenější sami se sebou. Dalším velmi pozitivním efektem pravidelného sportování je i psychická pohoda, kterou v současnosti stojí za to si udržet. V neposlední řadě jde také o posílení imunitního systému, který nás chrání od napadení viry. A to už je pádný důvod k tomu, abyste oblékli sportovní úbor.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat