Skončete s přejídáním: Máme pro vás jídelníček na celý den!

Přejídání je nešvar, jemuž se těžko odolává a který je poměrně těžké se odnaučit. Ale jde to. A existuje pár tipů, jež vám vaši snahu výrazně ulehčí.

Základem je samozřejmě pravidelný denní režim, tedy hlavně co se jídla týče. Díky němu totiž vaše tělo nebude toužit po žádných extrémech a nebude ve vás vyvolávat pocit tzv. vlčího hladu. A jak by takový denní režim měl vlastně vypadat?

7 až 8 hodin: Zdravě tučná snídaně
Podle studie uveřejněné v dubnu loňského roku jedí lidé, kteří do své snídaně zařadí větší podíl tuku (zdravého, samozřejmě!), přes den mnohem méně než ti, kteří si k snídani dají pokrm stejné kalorické hodnoty, ovšem netučný. Takže toho využijte a přidejte k rannímu jídlu třeba avokádo, arašídové máslo nebo oříšky!

12 až 13 hodin: Obědvejte i mozkem
Na oběd si vždy vyhraďte chvilku (raději delší než kratší), během níž se nebudete věnovat ničemu jinému než jídlu. Přestaňte pracovat a zkuste si plně uvědomovat, co jíte. Jeden z výzkumů totiž ukázal, že ženy, jež se na jídlo skutečně plně soustředí, sní až o 130 kalorií méně než ty, které při tom třeba pracují, pročítají maily apod.

15 až 16 hodin: Nezůstávejte o hladu
Pokud mezi obědem a večeří nic nesníte, existuje mnohem vyšší pravděpodobnost, že k večeři spořádáte něco vysoce kalorického a že toho sníte spoustu. Takže si odpoledne dopřejte malou, zdravou a nízkokalorickou svačinku. Zachrání vás před večerním přejídáním.

18 až 19 hodin: Pikantní předkrm
Zkuste začít večeři třeba ostrou zeleninovou polévkou! Výrazná chuť takového předkrmu totiž utlumuje naše tendence k přejídání, takže dalšího pokrmu již sníme o něco méně (nehledě na to, že nás polévka, jež je z energetického hlediska poměrně nevýznamná, tedy pokud do ní nepřidáme nějakou kalorickou bombu jako třeba smetanu apod., příjemně zasytí). Rozhodně k večeři nepijte nic sladkého (ani když je to limonáda bez cukru) – sladké totiž chuť k jídlu podporuje.

22 až 23 hodin: Dobrou noc
Spojení mezi nedostatkem spánku a obezitou bylo prokázáno již mnohokrát. Proto se snažte udržovat svůj spánkový režim pravidelný. Spát byste měli nejméně 7, nejvíce 9 hodin v kuse. Mimo jiné napomůžete zdržení správné hladiny leptinu a ghrelinu – hormonům, jež naše chování vzhledem k jídlu a vlčímu hladu významně ovlivňují.
TIP Bety: Cvičíte, zdravě jíte, a přesto kila nejdou dolů? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat