Vlastnictví psa vám změní život k lepšímu

Pes? Ten dokáže utlumit bolest, podpořit činnost kardiovaskulárního systému a zajistit štíhlé křivky. Už ho máte, nebo jeho koupi teprve zvažujete?

Říká se, že pes je nejlepší přítel člověka. A proč vlastně? Protože je věrný a nikdy svého majitele nezradí? Nebo je to tím, že spolehlivě hlídá majetek, a někdy dokonce i děti? Asi obojí. Lidské populaci však může jeho vlastnictví přinést i něco jiného. Třeba pevnější zdraví a lepší život! Co všechno lze ze společnosti němé tváře vytěžit?

Záruka fyzické aktivity na druhém konci vodítka

Pravidelné venčení je něco, bez čeho se štěkající chlupáč rozhodně neobejde. A to je výhoda, která se rozhodně počítá!

„Pohyb obecně představuje skvělou možnost, jak snáze zvládat starosti dnešního života. A když máte psa, bez ohledu na počasí musíte denně chodit na procházky, čímž trávíte venku spoustu času. To přispívá nejen ke snížení tělesné hmotnosti, ale i k celkové psychické pohodě,“ pochvaluje si Alan Beck, což je lékař působící na americké Purdue University College of Veterinary Medicine. To tedy máme dobrou náladu a štíhlé křivky. A dál?

Blaho pro srdce. Díky chlupům

Čtyřnohý parťák je pro mnohé takovou srdeční záležitostí, neboť bývá plnohodnotným členem rodiny. Zvláštní je, že na srdce má skutečně blahodárný vliv. Již několik studií naznačilo, že jeho blízkost snižuje úroveň stresových hormonů, což přispívá k regulaci krevního tlaku, škodlivého cholesterolu i hladiny triglyceridů, což jsou tuky nalézající v obíhající krvi. A to pochopitelně kardiovaskulární systém jenom uvítá. A s pomyslnou otevřenou náručí…

Zdroj úlevy, který se jen tak nevyčerpá

Bolest hlavy, kloubů, svalů nebo zubů. To jsou krajně nepříjemné situace, při nichž jeden vezme za vděk farmaceutickými medikamenty z lékárny. Nešlo by si ale ulevit nějak jinak a bez rizika nežádoucích vedlejších účinků? To víte, že ano. Vědci poukazují na skutečnost, že při hlazení psa nebo kočky si organismus přirozeně vyrábí betaendorfin. To je opiát, jež tlumí fyzickou a psychickou bolest. A s rychlým účinkem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:56
5 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:49
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat