Každodenní cvičení vyžaduje kvalitní doplňky stravy

Je jedno, jestli každý den cvičíte pod vidinou štíhlejšího těla nebo spíš vyrovnané psychiky. Tělo si žádá svoje. Pokud trpíte únavou, trápí vás bolest a ztrácíte motivaci, zařaďte do svého denního režimu určité doplňky stravy. Se kterými se zase začnete cítit dobře?

Konečně důsledně dodržujete svůj tréninkový i jídelní plán. Ale myslíte na to, že vaše tělo potřebuje optimální péči? Aby vinou zvýšené námahy nezačalo stávkovat a chátrat, dopřejte mu správnou výživu. Tohle si zaslouží!

Tolik potřebný hořčík

Spojencem každého sportovce je hořčík. Při pohybové aktivitě tělo více hořčíku spotřebuje i vyloučí. Výsledkem je únava, horší výkon i nedostatečná regenerace svalů. V případě, že ho neužíváte v pohodlné formě kapslí, čerpejte jej z listové zeleniny, semen, ořechů (mandle, piniová semínka, kešu), ale i z ovoce (datle, banán, sušené meruňky). Vaše energetická hladina se navýší, budete lépe spát a zaznamenáte menší bolestivost svalů.

BCAA

Aminokyseliny BCAA neboli Branched Chain Amino Acids si tělo nedokáže samo vyrobit. Chrání svaly, podporují zvýšení výkonu, oddalují pocit únavy, jsou základem pro regeneraci a v neposlední řadě zvyšují přirozené schopnosti spalování tuků. Není tedy pravdou, že „bécéáčka“ potřebují jen kulturisté! Dřete-li častěji než třikrát týdně, určitě se bez nich neobejdete.  

Koenzym Q10

Technicky je koenzym Q10 antioxidant, což znamená, že chrání buňky před poškozením volnými radikály. U toho však výčet jeho schopností nekončí. Koenzym Q10 hraje důležitou roli při produkci energie. Zvyšuje aerobní sportovní výkon, působí proti únavě a slabosti. V lékárně se poptejte po kapslích s obsahem rostlinného oleje, ve kterém je koenzym rozpuštěný.

Vitamin D

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvádí, že vitamin D chybí 59 % obyvatelstva! Pak není divu, že si mnozí stěžují na nadměrnou únavu a deprese! Mezi signály jeho nedostatku však patří i svalová slabost, přecitlivělost, nespavost a oslabení kostí. To se sportovci zrovna moc nehodí! Tekutý vitamin D či kapsle jsou skvělou volbou, k přírodním zdrojům pak patří tučné mořské ryby, maso, vaječné žloutky nebo mléčné výrobky. Co se týče nejpřirozenější zásobárny, slunečního svitu, věc se má následovně. V případě, že se oddáte slunečním paprskům asi tak 20 minut denně každý třetí den, budete mít déčka dostatek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat