Projevy těla při vysokém příjmu cukru

Pokud vám následující symptomy připadají povědomé, pak to může být znakem toho, že konzumujete příliš mnoho cukru.

Připadají vám následující body až důvěrně známé? Pak byste měli prověřit svůj příjem cukru. Protože často to může být důvod zdánlivě neškodných bolístek, které byste ale neměli ignorovat. Příliš mnoho cukru totiž škodí celému vašemu tělu.

Neustálý hlad

Chodíte třeba každých pět minut do lednice? Pak byste si měli dát pozor, abyste nepřijímali příliš sladkých potravin. Protože pak zabraňuje vysoká hladina cukru v krvi dostat glukózu do buněk. Následkem nemá tělo žádnou energii a volá po novém a novém jídle.

Stálá únava

Při vysoké hladině cukru v krvi není tělo schopno správně ukládat glukózu a buňky tak nedostanou potřebné palivo. To je důvodem, proč jsme neustále unavení a vyčerpaní. Proto ke svačině sáhněte raději po ovoci.

Časté močení

Když máte vysokou hladinu cukru v krvi, nejsou ledviny schopné vstřebávat dostatek tekutiny. Tělo se snaží hladinu cukru vyrovnat tím, že ji ředí svými zásobami tekutin a to vede k častějšímu močení.

Velká žízeň

Kvůli vyčerpaným zásobám vody, které tělo spotřebuje k ředění cukru, budete mít větší žízeň, a dokonce pocit sucha v ústech. Pro zahnání žízně sáhněte v každém případě nejlépe po čisté vodě nebo alespoň po nápojích bez cukru.

Ztráta váhy

Jakkoli nelogicky to zní – zvýšená konzumace cukru může způsobovat krátkodobý úbytek na váze. Častější močení totiž způsobuje, že tělo ztrácí vodu a je lehčí. Když navíc špatný inzulin zabraňuje optimální látkové výměně, přenastaví se tělo na spalování cukrů. Zní to jako dieta snů, ale pozor – je to nouzový stav těla a může vést k závažným zdravotním následkům.

Infekce

Infekce močových cest a kvasinky jsou velmi časté vedlejší příznaky, když jíte příliš mnoho cukru. Cukr totiž vytváří příznivé prostředí pro množení bakterií.

Špatně se hojící rány

Hojí se vám rány jako říznutí nebo oděrky podezřele dlouho? Na vině je zřejmě cukr. Ten dokáže totiž poškodit cévy a znesnadňuje tím cirkulaci krve. Především na končetinách nejsou pak tkáně dostatečně prokrveny a rány se nemohou správně hojit.

Potíže se soustředěností

Vysoká hladina cukru v krvi zabraňuje glukóze dostat se do mozkových buněk. Tím je pro náš mozek těžké načerpat energii a optimálně ji využít. Pokud je pro vás tedy často těžké se rozhodnout a máte pocit pomalého myšlení, bude to nejspíš příliš vysokou hladinou cukru.

Podrážděnost

Vědecké výzkumy ukázaly, že lidé s vyšší hladinou cukru v krvi jsou bojácnější, podrážděnější, a někdy dokonce depresivnější. Jakmile mozek nedostane vyvážené množství glukózy, nálada klesá. Navíc cukr ovlivňuje také příjem další látky – chromu, který je potřebný pro udržení stabilní hladiny cukru, protože inzulin bez chromu nemůže fungovat. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat