Lidem plným nenávisti hrozí častěji infarkt

Zlobný či zlostný člověk trpí infarktem srdce častěji. Negativní a nenávistné emoce zhoršují zdraví srdce a cév a zvyšují riziko vážných zdravotních komplikací. Kardiologové z Tennessee ale teď prokázali, že lidé, kteří jsou zlostní na své okolí a často projevují nenávistné emoce, mnohem častěji do dvou let po infarktu umřou.

Vědci z Tennessee měřili různé osobnostní vlastnosti a emoce ve vztahu k šanci na přežití po infarktu srdce. Ale pouze mezi zlostnými a nenávistnými emocemi a vyšším rizikem úmrtí byl prokazatelný vztah.

Zlo plodí zlo

Sarkastičtí lidé, kteří se chovali zlostně k druhým a často jim projevovali nenávist, umírali po infarktu srdce do čtyřiadvaceti měsíců výrazně častěji.

„Nenávistní jedinci měli zvýšenou srážlivost krve, vyšší hladinu adrenalinu v krvi, vyšší hladinu cholesterolu v krvi a vyšší hladinu triglyceridů v krvi, k tomu také vyšší reaktivitu srdce. Tyto známé faktory pro vznik zánětu můžou vyvolat srdeční příhody a zvýšit riziko špatného klinického výsledku,“ uvedli autoři na evropské kardiologické konferenci.

„Nenávistná osobnost má vlastnosti, mezi něž patří sarkasmus, cynismus, odmítání druhých, netrpělivost a zvýšená podrážděnost,“ dodává autorka výzkumu doktorka Tracey Vitori z University of Tennessee.

Síla pozitivního myšlení

Optimistický a vlídný přístup k životu a ke světu pomáhá snižovat hladinu stresových hormonů v krvi, snižuje tep srdce a tlak krve.

Pozitivní myšlení neznamená zaslepenost. Pozitivně myslící člověk si uvědomuje všechny strasti a nezdary, které život připravuje. Ale nevěnuje jim pozornost a energii jako zdroji strachu a demotivace, ale bere je pouze jako zdroj pocitu pokory a vděčnosti za to, čeho už v životě dosáhl. Jednoduše řečeno, uvědomuje si, že není nikdy tak špatně, aby nemohlo být hůř. Tohle vědomí však není motivací k nicnedělání a pocitům marnosti, naopak pozitivně myslící člověk využívá mentální energii k vizualizaci dosažení svých cílů.

Pozitivně myslící člověk se jinými slovy soustředí na své cíle a představuje si, že jich dosáhl. Ví ale také o tom, že v životě můžou nastat potíže. Z nich se však nehroutí, snaží se jim spíš předejít, a když nastanou, ví, že je lze vyřešit. V pozitivní vizualizaci toto posiluje a řešení si také mnohdy předem promýšlí.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat