Spánek přináší pocit štěstí

Až budete příště zase mít špatné svědomí z toho, že jste spali příliš dlouho, myslete na to, že dlouhým spánkem podporujete svoje tělo, aby mohlo být zdravější, uvolněnější a šťastnější. A to jednoduše jen tak – přes noc.

Spánek není životně důležitý jenom pro naše tělo, dělá totiž dobře i naší duši. S dostatkem spánku můžete být produktivnější, empatičtější a celkově mnohem šťastnější. Nevěříte? Tak tady jsou tři důvody, proč vám dokáže spánek přinést více štěstí do života.

Negativní pocity zaspěte

Znáte ty dny, kdy vás všechno dokáže vyvést z konceptu a neskutečně podráždit? Důvodem nejspíš bude, že jste předchozí noc málo nebo špatně spali. Protože negativní pocity zpracovává jiná část mozku než ty pozitivní. A ta část, která zpracovává pozitivní emoce, trpí více, pokud jí nedopřejete dostatek spánku než ta s těmi negativními. A to je příčinou toho, proč jste po bezesné noci mnohem více emočně náchylní a zranitelní vůči špatným zprávám nebo vzpomínkám. Proto negativní emoce jednoduše zaspěte a vzbuďte se do nového dne zase šťastní.

Spánek je zdravý

Po noci, kdy si vaše tělo mohlo dostatečně a kvalitně odpočinout, se ráno vzbudíte zdravější. Při nočním klidu se tělo a mozek nacházejí ve stavu pohotovostního režimu – v takzvaném stand-by modu. Nejsme při vědomí a naše svaly se téměř nehýbají, proto může tělo zbylou energii použít na jiné věci, tedy pro noční údržbu našeho imunitního systému. Jako takový noční servis a opravna. Takže vyčerpaní usínáte a ráno se probouzíte zase svěží a zdraví. A to už dokáže uspokojit i náročného klienta ne?

Noční relaxace

I když jdete do postele s plnou hlavou starostí a ve stresu, po dobrém spánku se ráno cítíte odpočatí a uvolnění a váš mozek je připravený na novou „nálož“. To proto, že v noci náš mozek zpracovává to, co přes den zažil nebo se naučil, takže ráno může otočit list a začít psát na novou stránku knihy našeho života.     






Celkem 3 komentářů

jana kratochvílová
08.11.2020

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat