O něco snesitelnější menstruace

Termolahev, kurkuma a jablečný ocet. Co má tahle svatá trojice společného s menstruačním cyklem? Možná se budete divit!

Menstruace je běžnou i neodmyslitelnou součástí ženského života a světa. I když se nám její „příchod“ leckdy dvakrát nehodí, můžeme se alespoň uklidňovat tím, že pravidelný cyklus lékaři považují za malý důkaz správného fungování našich reprodukčních orgánů. Kdyby ho alespoň nedoprovázely takové nepříjemnosti, hned by bylo všechno mnohem lepší! Chcete znát tajemství, jak udělat menstruaci o něco snesitelnější?

Teplo uleví

Ačkoli při vašem období možná trpíte nenáviděnými návaly horka, jež se střídají se zimomřivostí, věřte, že tepla není nikdy dost. Tedy hlavně, když jde o obklady, které si budete přikládat na spodní část břicha. Co z toho budete mít? Nahřátý ručník nebo termolahev povzbudí vylučování menstruační tekutiny, která proudí z dělohy malým otvorem v děložním čípku, přičemž ulevuje od křečí a bolestí.

Jablečný ocet

Další možnost, jak utlumit celkové nepohodlí, představuje jablečný ocet. Že vám právě dochází? Pak to chce doplnit zásoby! Funguje totiž jako tonikum, co podpoří odstraňování toxinů a snižuje silné krvácení. Vhodnou zbraní je ovšem i na nevypočitatelné výkyvy nálad a pocity úzkosti, neboť pomáhá rozložit bílkoviny na aminokyseliny, které jsou potřebné pro tvorbu tryptofanu. Ten zase sehrává klíčovou úlohu při uvolňování hormonu štěstí serotoninu. Trocha jablečného octa přidaná do vody vám tedy může prospět z více důvodů. Nehledě na to, že jde o nápoj, který podle odborníků rovněž dodává energii.

Poklad kurkuma

Když už se budete v kuchyni shánět po jablečném octě, poohlédněte se také po kurkumě. Tím rozhodně nic nezkazíte! Koření s poetickou přezdívkou indický šafrán zvyšuje tělesné teplo a zlepšuje průtok krve, což za jistých okolností zkracuje i dobu menstruace. Rozmíchejte menší čajovou lžičku ve sklenici vlažného mléka, s největší pravděpodobností po vypití této medicíny zjistíte, že ani ta bolest břicha už není tak intenzivní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat