Pozitivní změny přicházející až se stářím

V kloubech vám praská, zrak slábne – a paměť také. Ty nepříjemné projevy stáří známe, i když třeba ještě ne na vlastní tělo, všichni. A tak se stárnutí bojíme… Přitom ale zapomínáme na jisté přednosti, které nám může nabídnout jen naše zralé tělo.

Od prvního dne života stárneme. A ačkoli ten proces už za ta léta musíme důvěrně znát, stále se ho bojíme. Jaké to bude, až budu stará? Ovšem vyšší věk s sebou nepřináší nutně jen ty nepěkné věci jako bolest těla a ztrátu paměti. Může nabídnout i něco pozitivního, na co se můžeme těšit.

Už žádné skvrny od potu

Použití deodorantu nebo antiperspirantu je především v době puberty doslova nutnost. S věkem se ovšem mění struktura potních žláz a produkuje mnohem méně potu. Nepříjemné skvrny na oblečení tak můžete klidně hodit za hlavu. I typický zápach, které způsobují bakterie na naší kůži, se eliminuje. Na jedno je ale potřeba si dávat pozor – kdo se méně potí, rychleji se přehřeje, a proto je nutné se především v letních měsících pravidelně ochlazovat.

Vyléčená senná rýma

Pro alergiky je jaro synonymem pro rýmu a sledování pylového zpravodajství. Důvodem pro červené oči a ucpaný nos je přehnaná reakce imunitního systému. Ale imunitní systém starších osob už dávno není tak citlivý, a nereaguje proto už s takovou silou na pyl, seno, roztoče a další alergeny. Konečně si tedy budeme moci užít jaro na čerstvém vzduchu, aniž bychom se museli předtím nadopovat léky.

Sbohem akné!

S menopauzou se zpomaluje i produkce mazových žláz na pleti. Přebytečný maz ucpává póry, a je tak hlavní příčinou pupínků a černých teček. To znamená, že kdo v pubertě bojoval s příliš mastnou pletí, může se za 50 let těšit na pleť normální. Odpoledne se vám už žádné čelo lesknout nebude a poprvé můžete vyzkoušet i takové přípravky v péči o pleť, které dříve byly díky svému složení nemyslitelné. A s tyčinkou proti akné se můžete definitivně rozloučit.

Hlava už vás bolet nebude

Migrény a náhlé bolesti hlavy – obecně se projevují více u žen než u mužů. Mezi 30. a 40. rokem dosahují většinou vrcholu a potom, jak se zdá, se jejich ataky zmírňují. Podle výzkumů lze totiž vyvodit, že až u 40 procent pacientů s migrénou dochází mezi 50. a 60. rokem k výraznému snížení výskytu, nebo dokonce zmizí úplně.

Ranní ptáče

Jak často si přejete, aby měl den víc hodin? Pokročilý věk by tak mohl být řešením tohoto problému, protože s věkem se mění tělu vlastní produkce hormonu spánku melatoninu. Večer budete sice brzy unavení, ale ráno se budete budit mnohem dříve. A ve spánku si i mnohem více odpočinete. Jedna studie dokazuje, že osoby ve věku kolem 80 let spí nejlépe za celý svůj život a poruchy spánku dokonce spíše mizí, než přibývají.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat