Podle dosud neznámého symptomu můžete poznat rakovinu prsu

Domácí prevence a včasná diagnostika rakoviny prsu jako je například jejich prohmatávání, má svůj veliký smysl. Samo o sobě ale bohužel nestačí. Navíc byste měly kontrolovat ještě další věc.

Pokud jde o prevenci rakoviny prsu, většina žen se spoléhá na pravidelnou kontrolu vzniku uzlíků. Ale to samotné nestačí. Je nutné pravidelně kontrolovat ještě jeden dosud neznámý symptom pro tohle zákeřné onemocnění. Jen při včasné léčbě s ní lze totiž účinně bojovat.

Rakovina prsu může postihnout kteroukoli z nás

Téma rakoviny prsu se dostává do popředí vnímání lidí především tehdy, když touto nemocí onemocní nějaká známá hvězda – asi všechny si hned vzpomenete na nejznámější příklad Angelinu Jolie. Ale tahle nemoc si nevybírá jen zářná světla ramp, vyskytuje se u „normálních“ smrtelníků.

Když v létě dala Claire Warner na svůj Facebook fotku svého levého ňadra, nenašli byste na něm téměř žádnou zvláštnost. Téměř. Možná byste si až na druhý pohled všimli malého dolíčku. A protože i někdo další přidal podobnou fotku, už věděla, že je to vážný symptom, který je potřeba neprodleně nechat vyšetřit lékařem. A ten jí skutečně obávanou diagnózu potvrdil – že má rakovinu prsu v raném stadiu a že v tomto stavu je velmi dobře léčitelná.

Podobný obrázek totiž sdílela už v únoru jiná žena. Kylie Armstrong byla také tak odvážná, že zveřejnila fotku svého prsu. A i u ní byly patrné jen minimální dolíčky.

Včasnou diagnostiku rozhodně nepodceňujte

Obě ženy nespojuje jen stejná drastická diagnóza, ale i cíl o tomto neznámém symptomu informovat co možná nejvíce žen. Proto je velmi důležité, abyste nesledovaly změny jen pohmatem, ale i optickou kontrolou, aby bylo možné rozpoznat rakovinu prsu co nejdříve. Protože mnohdy se dolíčky objeví ještě mnohem dřív, než je možné si uzlíky a bulky nahmatat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat