Zmírněte bolest prsou během menstruačního cyklu

Citlivá ňadra, která jsou bolestivá a napjatá? Tenhle problém žádá rychlé řešení v podobě pupalkového oleje nebo pampeliškového čaje. Záchranné lano hodí i led či horký nápoj ze zázvoru.

Bolest prsou, známá také pod odborným názvem mastalgie, je velmi častou stížností žen během menstruačního cyklu. Studie uskutečněná americkou poliklinikou California Pacific Medical Center se sídlem v San Franciscu prokázala, že jí trpí až 70 procent příslušnic něžného pohlaví. Jak se tahle nepříjemná svízel dá zmírnit? I to odborníci z uvedené zdravotnické instituce zjistili! Podle nich zabírá třeba tohle.

Zahrajte si na ledovou královnu

K úlevě se dá využít ledový obklad. Jeho nízká teplota zklidní celou oblast a sníží otoky. Vložte pár kostek ledu do igelitového sáčku a zabalte je ještě do utěrky. Balíček přiložte na hrudník tak na deset minut, a v případě potřeby opakujte. Mimochodem, osvědčilo se i střídání ledových a teplých obkladů – to kdybyste u této procedury náhodou potřebovala zahřát.

Masáž pupalkovým olejem

Pupalkový olej je bohatým zdrojem kyseliny gama-linolenové, kterou si organismus nedokáže vytvořit sám. Nedostatek této látky se může projevit zhoršenou kvalitou pokožky, vlasů či nehtů. To je pouze zlomek důvodů, proč se tento produkt tolik doporučuje. Protože pomáhá tělu reagovat na hormonální změny, je vhodný i na citlivý dekolt. Po chvilkové masáži se budete cítit mnohem lépe!

Přítel zvaný zázvor

Zázvor není jen osvědčeným alternativním prostředkem na nachlazení, nevolnost i hubnutí. Moc rád přidá ruku i ve chvíli, kdy udeří jakákoli bolest. Potvrzují to závěry studie publikované v magazínu International Scholarly Research Notices. Z nich se také dozvídáme, že toto koření zpravidelňuje menstruaci a tišší migrény.

Ani pampeliška se neztratí

Smetanka lékařská nese různé krajové názvy, asi nejčastěji se jí ale říká pampeliška, hadí mlíčí nebo pupava. Podle příznivců naturopatie dokáže i tato bylinka přispět k vyřešení problému, neboť zabraňuje zadržování vody, zatímco snižuje otoky i bolestivé stavy. Co říkáte na ozdravný pampeliškový čaj, není na něj nejvyšší čas?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat