Ranní zdravotní dávka ovoce vylepší vše zdraví

Lidé, kteří si ráno dopřejí porci ovoce, nemají tendence k přejídání, přibírání, trávicím obtížím ani chmurným náladám. Budete další, kdo se o tom přesvědčí na vlastní chuťové buňky i tělesné křivky?

O snídani se říká, že je nejdůležitějším jídlem dne. Co si takhle po probuzení dáváte vy? Nic proti vejcím, palačinkám nebo ovesným vločkám, ale stále častěji se ukazuje, že skutečné ranní zdravotní terno je ovoce. Proč ho výživoví terapeuti tolik doporučují?

Vylepšená fáze detoxikace

Mezi sedmou a jedenáctou hodinou dopolední prochází tělo nejtěžší fází detoxikace. Tak proč mu to neusnadnit? Třeba právě ovocem, které díky obsaženým antioxidantům tento „hygienický“ proces ovlivní tím nejpříznivějším způsobem. Navíc je lehce stravitelné, takže nezpůsobí pocit těžkosti, s nímž jde ruku v ruce i únava. A tu před obědem nikdo nepotřebuje!

Jemné probuzení metabolismu

Kdyby vás někdo vzbudil ledovou vodou, megafonem či požárním hlásičem, asi by to pro vás byl hodně nepříjemný šok. A přesně takhle se po ránu cítí „rozespalý“ metabolismus, kterému na přivítanou pošlete slaninu, klobásu nebo voňavé párečky. Naopak ovocné cukry ho šetrně povzbudí, a enzymy a prebiotika v kombinaci s vlákninou pomohou stimulovat žaludeční šťávy, přičemž vyčistí střeva od odpadních látek.

Posílená imunita

Bez ohledu na konkrétní druh nabízí ovoce spoustu vitaminů a minerálů, které zocelují obranyschopnost a odvrací zákeřné útoky bakterií a virů. V jeho složení jsou také živiny zlepšující kvalitu pokožky, bojující proti stresu či podporující soustředění. Tak proč si je nedopřát bezprostředně po tom, co člověk svleče pyžamo?

Optimální váha i dávka energie

Odborníci se domnívají, že lidé, kteří snídají ovoce, si snáze udrží optimální váhu. Tito jedinci také nemají tendence k přejídání a špatným náladám, zatímco vykazují vyšší energetické hladiny. Rovněž mívají menší riziko srdečních onemocnění i lepší hodnoty cholesterolu. Vidíte to na jablka, ananas nebo snad kiwi? Volba je čistě na vás…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat