Udělejte něco pro své zdraví ještě před čtyřicítkou

Když se budete ještě před 40. narozeninami držet jistých zásad a o své tělo se dobře starat, zůstanete zdravá hodně dlouho.

Se čtyřicítkou samozřejmě nepřichází ještě žádné stáří, ale když se budete o svoje tělo starat a udržovat se fit, budete se cítit ještě mladší. Nastavte si proto svůj „zdravotní program“ ještě předtím, abyste i v pozdějším věku mohli jít životem s pevným zdravím.

Spánek na prvním místě

Vaše tělo spánek potřebuje – nejlépe sedm až devět hodin denně. Nedostatek spánku je nezdravý, a kromě toho bez něj budete vypadat mnohem starší.

Nevynechávejte žádné jídlo

Pokud nebudete správně jíst, hlad vás brzy dožene. I když se snažíte zhubnout, tři hlavní jídla denně snězte, vynechat pak můžete všechny svačiny mezi nimi. A obzvlášť důležitá je snídaně.

Jezte nezpracované potraviny

Protože spousta cukru, tuku a soli, které v průmyslově vyráběných potravinách najdete, nedělá dobře ani vašemu zdraví, ani vaší postavě. Zredukujte jídla z rychlého občerstvení na minimum a nahraďte je raději čerstvými výrobky.

Na sůl zapomeňte

Že moc nesolíte? Bohužel sůl není jenom v poličce s kořením. Obsahují ji všechny průmyslově vyrobené potraviny. Tělu stačí jen zhruba polovina čajové lžičky denně, větší množství vede k vysokému krevnímu tlaku a srdečním problémům.

Sportujte

Sport je s věkem mnohem důležitější. Udržuje vás fit, a především silový trénink vaše tělo správně posílí.

Chraňte se před sluncem

Smutné, ale pravdivé. S věkem stoupá riziko, že z přílišného slunění onemocníte rakovinou kůže. Používejte ochranné krémy proti slunci a lehněte si raději do stínu. A samozřejmě ani návštěva solária není dobrý nápad.

Vyvarujte se alkoholových excesů

Alkohol je pro tělo jed v každém věku, ale čím starší jste, tím více musí tělo bojovat, aby napravilo škody. Držte proto konzumaci alkoholu na uzdě.

Poznejte varovné signály těla

Pokud ucítíte bolest nebo zjistíte na těle změny, neignorujte je. Berte signály těla vážně a nechte je zkontrolovat – většinou vás odpověď odborníka uklidní. A důležité je samozřejmě také to, abyste lékaři nelhali, může vám jenom pomoci. Nepodceňujte ani preventivní prohlídky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat