Nenechte si kazit dobré ráno

Většina z nás by se ráno po zazvonění budíku raději otočila na druhou stranu a přetáhla si peřinu přes hlavu. Ale věděli jste, že když se vyvarujete několika chyb, můžete si ráno užít a nový den začít plní energie?

Každé ráno to probíhá stejně – zazvoní budík, zmáčknutím posunete zvonění o pět minut, a ještě se snažíte alespoň na chvilku usnout. Po dalším zvonění si vezmete mobil do ruky a začtete se do zpráv nebo kouknete na Instagram. A zapomenete na čas. A najednou musíte stihnout všechno rychle, abyste se do práce dostali včas. A sotva den začal, vaše úroveň stresu je na maximu. A přitom především start do nového dne ho dokáže ovlivnit celý. Protože kdo odchází z domu s úsměvem na rtech, toho hned tak něco nerozhází.

Zdárné ráno závisí na různých faktorech, bohužel nějakou z následujících chyb, děláme všichni.

Jako první kontrolujete mobil

Většinu z nás budí mobil, a tak je velmi snadné hned kouknout na zprávy a e-maily a zkontrolovat svět sociálních médií. Ale to všechno zabere váš drahocenný čas, kterého ráno zřídkakdy máme nazbyt. A přitom stačí jen trochu pozměnit pořadí. Nejdříve si zařídit věci, které se týkají nás samotných, jako je ranní hygiena a snídaně, a teprve potom se starat o ostatní.

Nemáte ranní rutinu

Taková ranní rutina je neskutečně důležitá. Když se budete ráno jen tak plácat odnikud nikam, promarníte nejproduktivnější dobu svého dne. Struktura a posloupnost jsou zásadní, ale než si systém „zajedete“ a stane se z něj rutina, trvá to přibližně 21 dní.

Spíte moc dlouho

Tlačítko opakování buzení je záhuba každé ranní rutiny. Usnout, vzbudit, usnout, vzbudit, usnout, vzbudit – a najednou si říkáte „Sakra!“ a cenné minuty pro klidný a pohodový start do nového dne jste právě promarnili. Opakovaným buzením si totiž nejenom vůbec neodpočinete, ale jenom oddalujete vstávání. A to není nejlepší začátek dne.

Neusínáte a nevstáváte ve stejný čas

Pokud budete usínat a vstávat každý den ve stejnou dobu, budete se cítit dostatečně vyspaní a odpočatí. Dokazují to především známky žáků a studentů, kteří podstoupili vědecký experiment na univerzitě v Bostonu. Ti s pravidelným spánkovým režimem dostávali ve škole lepší známky než ti, kteří chodili do postele a vstávali v odlišných časech. Z toho vyplývá, že čím pravidelnější máme spánek, tím úspěšnější jsme.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat