Oblíbená pozice při spánku o vás dost prozradí

Na břiše, na zádech nebo v prenatální poloze. Zapomeňte na erotiku! I poloha při spánku o vás dokáže prozradit mnoho.

Americký psycholog a spisovatel Samuel Dunkell se domnívá, že poloha, kterou při spánku upřednostňujeme, o našem charakteru hodně prozradí. Ve své knize „Sleep Positions: The Night Language of the Body“ Dunkell píše, že většina lidí tíhne v životě k nějaké určité oblíbené poloze. Dokonce uvádí, že tahle oblíbená pozice vzniká už v období prvních sedmi let a zůstává většinou neměnná po zbytek života. Co o vás tedy vaše oblíbená poloha prozradí?

Prenatální poloha / poloha na boku

Tuto polohu upřednostňuje asi 60 procent lidí. Prenatální poloha se jí říká proto, že připomíná polohu embrya v děloze matky. Lidé, kteří většinu noci stráví v této poloze, jsou podle Samuela Dunkella celkově nejistí, v kontaktu s cizími lidmi spíše zdrženliví až bojácní. Kromě toho touží po ochraně, jsou zranitelní a často také závislí na druhých. To ovšem většina z nich nepřizná, proto navenek působí mnohem odvážněji, než ve skutečnosti jsou. Tito lidé potřebují ve svém životě nějaký středobod, kolem kterého by se jejich svět mohl točit – jako například rodina.

Poloviční prenatální poloha

Tělo je sice položené na bok, ale není tolik pokrčené jako při plné prenatální poloze a nohy jsou pokrčené jen lehce. Takoví lidé jsou vyrovnaní, přizpůsobiví a s problémy si dokážou poradit lépe než ostatní. Jsou spontánní a flexibilní, rádi zkoušejí nové věci a jsou pro každou legraci. Všeobecně patří k šťastným lidem a disponují také zdravým rozumem a dobrým odhadem.

Poloha na břiše

Tuto polohu má rádo pouze 13 procent lidí a jsou údajně pořádní, čestní, dochvilní, předvídatelní a perfekcionističtí. Od druhých se nechávají rádi překvapit, nemají ale rádi, když se někdo příliš míchá do jejich záležitostí. Často jsou dominantní a občas musí druzí skákat podle toho, jak oni pískají.  

Poloha na zádech

Této poloze se také říká „královská“ a lidé, kteří v ní spí nejraději jsou sebejistí, sebevědomí, otevření a zvědaví. Cítí se nedotknutelní a často jsou také větší egoisti než ostatní. Bývá to většinou oblíbená poloha jedináčků a benjamínků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat