Posilněte pánevní dno skákáním přes švihadlo

Švihadlo je výborným cvičebním nástrojem, který nevyžaduje velké finanční investice. Jeho obliba stoupá zvlášť s uzavřenými fitness centry i prvními měsíci nového roku, kdy se lidé snaží plnit si svá hubnoucí předsevzetí.

Nenáročné švihadlo je malé, lehké a přenosné, což z něj dělá dobrý doplněk každé domácí tělocvičny. Používat ho lze uvnitř i venku a poskytuje neuvěřitelné množství výhod, z nichž některé se netýkají jen shazování nadbytečných kil.

Kardiovaskulární workout

Skákání přes švihadlo účinně spaluje kalorie, ale také zvyšuje srdeční frekvenci, takže srdci a plícím napomáhá v tom, aby byly silnější a zdravější. Zároveň zlepšuje koordinaci a hbitost a nemá vysoký nároky na prostor. Pokud jsou stropy dostatečně vysoké, nic v aktivitě nebrání.

Silový trénink

Skákání přes švihadlo je primárně kardio tréninkem. Tedy aspoň na první, laický pohled. Díky němu posilujete paže, ramena, lýtka a střed těla. Jedná se tedy o komplexnější pohybovou činnost. Pokud však máte problémy s klouby, chodidly, kotníky, koleny nebo boky, je důležité skákání přes švihadlo zkonzultovat se svým lékařem.

Posilování pánevního dna

Hopsání na trampolíně nebo již zmiňované skákání přes švihadlo mnoho žen vynechává, a to z důvodu, že při pohybech dochází k nechtěnému úniku moči vinou oslabeného pánevního dna (hlavně po porodu). Pravda je taková, že kdo vydrží a bude hopsat pravidelně, dočká se zlepšení stavu. Tak švihadlo do ruky, dámy, posílené pánevní dno zamezuje inkontinenci a zároveň má na svědomí silnější orgasmy! Dejte si však pozor na techniku.

Jak správně skákat?

Při skákání by vaše lokty měly být ohnuté tak, aby předloktí byla rovnoběžná se zemí. Lokty jsou několik centimetrů od těla hned po stranách hrudního koše. Celý pohyb je v zápěstí. Pamatujte na to, že výskok vyšší než pět centimetrů škodí kloubům, proto to s ním nepřehánějte.

Záda mějte rovná, opakované skákání v poloze s klenutým hřbetem může způsobit velký tlak na páteř a zhoršit stávající problémy se zády nebo přispět k nějakým novým. Je také velmi důležité zajistit, aby lano mělo správnou délku. Obecně platí, že když na laně stojíte, držadla se dotýkají podpaží. Začněte pozvolna a pomalu, stejně jako u běhu. Napoprvé taky neuběhnete osm kilometrů bez přestávky. Stačí nastavit si stopky a začínat s pětiminutovými až desetiminutovými relacemi.

Pojďte si zacvičit   

   Pojďte si zacvičit se Sabčou

 







Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat