Odporové gumy za pár korun znásobí účinky cvičení

Tvarování zadečku, stehen, ale i břišních svalů či rukou. Odporové gumy zažívají boom a obohacují domácí tělocvičny. Za jak dlouho se dočkáte pozitivních výsledků, když si nějakou z nich pořídíte?

První jarní dny se sice pomalu, ale jistě blíží, takže přibývá reklam na detoxikační kúry a cvičební nástroje. „Makáme, hubneme, tvarujeme a usilujeme o krásnou postavu,“ zní ze všech stran. Jelikož jsou však fitness centra zavřená, mnozí cvičí doma. A výsledky urychlují s odporovými gumami, moderní pomůckou, která se v současnosti těší nebývalé oblibě.

I fitness svět má svoje trendy

Odporové gumy totiž prošly velkou proměnou. Ty kvalitnější a dražší, vyrobené z textilu, totiž nekloužou a drží přesně na těch místech, na kterých mají (jejich součástí jsou protiskluzové pruhy na vnitřní straně materiálu). Zároveň netlačí jako zastaralé modely, oproti latexovým gumám poskytují vyšší komfort při tréninku, jsou dostatečně široké, pohodlné a navíc i vesele barevné. Potřebujete je i vy?

Zvyšují koordinaci

Udržování napětí během cvičení s odporovými gumami nutí tělo, aby se stabilizovalo a udržovalo v rovnováze. Díky tomu se zapojuje více svalových skupin. Počítat můžete i se zlepšením koordinace a rovnováhy.

Ztěžují klasické cviky

Cvičení s odporovým pásem umožňuje změnu pohybu ve více směrech. Gumy ztěžují provádění klasických cviků, jako například dřepů, úkroků, tzv. monster walks nebo kyčelních mostů. Zaměřují se na stehna, hýždě, kotníky, boky, paže a ramena. Rychleji tvarují potřebné partie, některé z nich se navíc mohou prát v pračce a mají vysokou životnost.

Jsou dobré pro všechny úrovně fitness

Je-libo větší či menší odpor? Vyberte si. Odporová guma je vhodná pro začátečníky i pokročilé, takže se hodí pro základní pohyby i pokročilejší manévry s vyšší intenzitou. Lehký odpor obvykle představuje pevnost v tahu 10–15 kg, střední odpor pak 15–20 kg, u silného odporu je to 20–25 kg (v závislosti na výrobci). Součástí nákupu jsou obvykle e-booky s konkrétními cviky, tréninkové plány, inspirace a ukázky jsou však k dispozici i na portále YouTube, takže se nikdo nemusí bát, že by nevěděl, jak začít. A jak je to s nevýhodami?

Vyšší počáteční výdej

Při pořízení moderní odporové gumy je třeba počítat s větší investicí (okolo 500 až 1000 korun). Zároveň je vhodné zakoupit si hned několik kusů, tedy úrovní zátěže, protože začátečníka, který není na podobné cvičení zvyklý, odradí již střední odpor a náročnost. Není radno přeceňovat své síly a trénink absolvovat s bolestí!

Jako u každého cvičení je pak důležité opakování jednotlivých cviků a pravidelnost pohybu. Za 20–30 minut denně si však dokonale protáhnete celé tělo a vyrýsujete potřebné partie. O něco kulatější a pevnější zadek, vyrýsovanější stehna či břišní svaly můžete mít už za tři až čtyři týdny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat