Praktické rady pro hubnutí v doprovodu s HIIT tréninkem

Hlavní zásady hubnutí zůstávají stejné, nehledejte žádný zázrak, držte se těchto zásad a uvidíte, jak  se vaše tělo začne zbavovat tuku!

Hubnutí je proces, při které se snažíme nejlépe snižovat tukovou tkáň a nabírat tu svalovou (Někdy ale shazujeme i tu svalovou).
Vaší snahou by tedy mělo být shazování tukové tkáně a zbavení se přebytečných tekutin v těle.

Praktická rada

Záporná energetická bilance. Zde se schovává nižší energetický příjem, než je váš výdej. Tato negativní bilance v příjmu energie vám zajistí pozvolné snižování tělesné hmotnosti a využívání tukových tukových a sacharidových zásob pro krytí nedostatku energie.

Co byste měli jíst?

Nejdřív zkuste zapomenout na jednoduché cukry. Jednoduché cukry mají vysoký GI a rychle zvyšují krevní cukr v těle, na to pak reaguje inzulin. Zkuste tedy vyřadit sladkosti, sušenky ke kávě, snídaňové fit cereálie, které se bohužel jen tváří, že jsou zdravé, sladké limonády, fastfoody atd.

Komplexní sacharidy

Pokud je řeč o sacharidech, musíme se také dívat na jejich kvalitu. Pokud chcete hubnout, měl by jídelníček obsahovat 30–50 % celkového příjmu komplexních sacharidů.
Zdroje komplexních sacharidů jsou např. rýže, brambory, těstoviny, celozrnné pečivo, ovesné vločky apod.

Dostatek kvalitních bílkovin

Dostatečné množství kvalitních bílkovin je nezbytné pro udržení svalové hmoty a síly. Jsou prekluzory mnoha enzymů a hormonů, zodpovědných za některé chemické reakce v našem těle. Také se díky bílkovinám cítíme po jídle déle sytí. Zkuste si udržovat příjem bílkovin okolo 1,7–2 g B/ na 1 kg své hmotnosti. Dbejte na výběr kvalitních zdrojů bílkovin, jako jsou maso, ryby, mléčné výrobky, luštěniny, sýry, vejce a nebojte se sáhnout i po proteinových suplementech.

Tuky? Určitě ano!

Tuky by v jídelníčku určitě neměly chybět. Naše tělo tuky potřebuje, aby v něm vládla hormonální rovnováha.
Tuky by měly pokrýt cca 20 % celkového denního příjmu.
Kvalitní zdroje tuků jsou ořechy, semena, oleje, ryby, avokádo, vejce atd….

Doplňky stravy

Pokud své tělo zatěžujete vysokou fyzickou zátěží, měli byste užívat doplňky stravy.
Pro doplnění bílkovin můžete sáhnout třeba po proteinovém drinku, pro lepší regeneraci svalů zkuste aminokyseliny, které slouží k ochraně a reparaci zatížené svalové tkáně.
A pro podporu spalování zkuste sáhnout po spalovači tuků, který pokud obsahuje správné složky pro podporu spalování, je určitě skvělým pomocníkem, vybírejte spalovače které obsahují kofein, synefrin, kayenský pepř, extrakt ze zeleného čaje.

Sportovní aktivita

Pokud chcete hubnout, musíte se hýbat. Ano, zhubnout sice můžete jen tím, že upravíte svůj jídelníček, ale pohyb je prospěšný i v mnoha dalších stránkách, než je zvýšení denního výdeje, má třeba velice pozitivní vliv na srdce a díky pohybu si udržíte svalovou hmotu, o kterou přece přijít nechcete.

Hubnutí je proces a na každého z nás platí trochu něco jiného, proto musíte neustále zkoušet a objevit vlastní cestu, která vám bude vyhovovat. #zdravesesabcou







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat